16.7 C
De Bilt

Meer inwoners Leeuwarden recht op vergoeding energiekosten

Gemeente Leeuwarden wil meer mensen helpen om de hoge energierekening te betalen. Daarom komen er vanaf 8 december nieuwe regelingen. Ook studenten en inwoners met een iets hoger inkomen komen nu in aanmerking voor een vergoeding.

Vergoeding voor hogere inkomens

Eerst konden alleen huishoudens met een inkomen onder 125% van de bijstandsnorm een vergoeding krijgen. Met deze uitgebreide regeling komen ook huishoudens met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm in aanmerking voor een vergoeding. De vergoeding is € 300,-, € 500,-, of € 800,- en is afhankelijk van het inkomen. Inwoners van de gemeente Leeuwarden kunnen de vergoeding tot 1 maart 2023 aanvragen.

Vergoeding voor studenten in Leeuwarden

Studenten kunnen de vergoeding aanvragen per huishouden. Het inkomen moet lager zijn dan 150% van de bijstandsnorm en de vergoeding ligt tussen de € 300,- en € 1300,-. Ook studenten kunnen de vergoeding tot 1 maart 2023 aanvragen.

Voorschot voor huishoudens die al eerder energietoeslag ontvingen

Huishoudens die voor 1 oktober 2022 de energietoeslag van € 1300,- kregen, ontvangen dit jaar nog € 500,-. Dit is een voorschot op de energietoeslag van 2023. Deze huishoudens ontvangen hierover een brief van de gemeente en krijgen dit jaar nog automatisch het geld op hun rekening.

Meer informatie en hulp

De exacte inkomensbedragen per vergoeding en de aanvraagformulieren zijn te vinden op: www.leeuwarden.nl/energietoeslag.

Inwoners die hulp nodig hebben bij het aanvragen van de vergoeding kunnen terecht bij het Buurtservicepunt. Het Buurtservicepunt is telefonisch te bereiken op maandag- en woensdagochtend van 10.00-12.00 uur. Telefoon: 06 348 43 569.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio