21.1 C
De Bilt

Nieuw feestbeleid op school groot succes in Leeuwarden

Dankzij nieuw feestbeleid Leeuwarden was het feest woensdagochtend bij IKC Sint Paulus in Leeuwarden. Niemand minder dan JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp kwam langs om samen met de kinderen feest te vieren op school. Hij liet zien hoe leuk het vieren van een feestje kan zijn, ook zonder het uitdelen van een (ongezonde) traktatie. Wethouder Nathalie Kramers van de gemeente Leeuwarden liet hem een feestkaart kiezen. Hij koos ervoor om samen met de kinderen te dansen.

Feestbeleid

IKC Sint Paulus in Leeuwarden is de eerste school in Fryslân die het traktatiebeleid omzet in feestbeleid. Het toeval wilde dat op deze dag ook echt drie jarigen waren op deze school, namelijk directrice Eliane Sipma, juf Nanda en leerling Mohammed die vandaag vijf jaar is geworden. Hij was het stralende middelpunt van het feest.

Week voor de Gezonde Jeugd

Inmiddels hebben twaalf scholen in de gemeente Leeuwarden zich aangemeld. Ook diverse kinderdagverblijven uit Leeuwarden hebben belangstelling voor het nieuwe feestbeleid. Het feest valt tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd. Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. Dit sluit ook perfect aan bij de gezondheidsnota ‘Samen Gezond’ van de gemeente Leeuwarden. “We willen alle inwoners gelijke kansen bieden om met elkaar gezond op te groeien en te leven”, aldus wethouder Nathalie Kramers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio