16.7 C
De Bilt

Nieuw stuk fietspad Dronryp – Deinum geopend

Op 6 juli 2022 is een nieuw stuk fietspad geopend tussen Dronryp en Deinum. Wethouder Kees Arendz van gemeente Waadhoeke deed dit samen met de Doortrapfietsgroep. De aanleg van het fietspad was een lang gekoesterde wens van Dronryp en de gemeente. Scholieren uit Dronryp kunnen nu veiliger naar Leeuwarden fietsen, ze hebben nu geen last meer van het landbouwverkeer.

Veiliger naar school

Scholieren moesten voorheen via de Puoldyk naar het fietspad langs het Van Harinxmakanaal fietsen. Nu slaan fietsers het grootste gedeelte van de Puoldyk over. Daardoor hebben de fietsers veel minder last van grote landbouwvoertuigen.

Dronryp-Deinum onderdeel van Doortraproute

Het fietspad maakt onderdeel van het de fietsroutes van het landelijke programma Doortrappen. Dit programma heeft als doel om ouderen lang mogelijk veilig te kunnen laten fietsen. De routes worden gemaakt op basis van brede fietspaden, overzichtelijke kruispunten en een mooie omgeving. De fietsgroep gaat wekelijks elke woensdag een route fietsen vanuit Franeker.

Werkzaamheden

Aannemer Ploegam heeft het werk uitgevoerd. Het werk bestond uit het aanleggen van het fietspad en een brug maken over de Puolfeart en de aanleg van natuurlijke oevers. De gemeente en provincie hebben een samenwerkingscontract afgesloten. De provincie is verantwoordelijk voor de natuurlijke oevers en de gemeente voor het fietspad. De voorbereidingen zijn al in 2018 gestart. In juni 2021 zijn de daadwerkelijke werkzaamheden buiten gestart en in juli 2022 was het fietspad klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio