15.6 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Nieuw zand voor Strand Harlingen

Elke twee jaar wordt het strand in Harlingen voorzien van een nieuwe laag zand. Dit doen we door middel van opspuiten. Dit gebeurt met zand dat vrijkomt uit het reguliere onderhoud van de vaargeul nabij de Pollendam (vaargeul richting de Waddeneilanden). Het gaat hier om ongeveer 15000 m3 die via een persleiding vanuit de Vluchthaven naar het strand gepompt wordt. Door de tijdelijke persleiding op de vluchthaven is het onmogelijk om gebruik te maken van de trailerhelling. Dit geldt t/m vrijdag 3 mei.

Hoewel het misschien niet zo lijkt als we naar buiten kijken, zit het officiële stormseizoen er weer op (1 okt-1-apr). En dus kan het strand weer klaargemaakt worden voor zomer 2024. De werkzaamheden duren zo’n drie weken en het is de bedoeling dat het strand per medio mei er weer piekfijn bij ligt

Nieuw zand voor mooi strand.

Zodra het strand weer mooi hoog en breed beschikbaar is, worden ook de twee drijvende steigers neergelegd. Deze kunstof steigers komen te liggen ter hoogte van de Stenen Man en strandpaviljoen ’t Zilt. Het mooie van deze steigers is dat je hier al wandelend de invloed van het tij kunt ervaren.

Opspuiten strand
Opspuiten strand – Foto: gemeente Harlingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio