14.5 C
De Bilt

Kopers nieuwbouwkavels Broeksterwâld doen bakkie met nieuwe buren

BroeksterwâldDe toekomstige bewoners gaven afgelopen donderdag samen met wethouder Gerben Wiersma het officiële startsein voor het bouwrijp maken van woningproject Jagerswei III in Broeksterwâld. In het verlengde van de Westerloane en de Skutterwei komen zeven vrijstaande woningen. Daniel Pijnacker B.V. maakt de komende maanden het terrein klaar. In oktober kunnen de eerste woningen gebouwd worden.

Kavels in Broeksterwâld

Alle kavels zijn inmiddels (onder voorbehoud) verkocht. De kopers maakten na de starthandeling kennis met elkaar, onder het genot van een kop koffie. Wethouder Gerben Wiersma: Het gaat vooral om jonge gezinnen die een kavel hebben kunnen bemachtigen; ‘It is foar Broeksterwâld in moaie opstekker dat der wer in tal jonge húshâldings by komt en in grut part komt (ek noch) út eigen doarp. As gemeente binne wy dêr tige wiis mei.’

Kopers nieuwbouwkavels Broeksterwâld doen bakkie met nieuwe buren
Kopers nieuwbouwkavels doen bakkie met nieuwe buren – Foto: gemeente Dantumadiel

Verschillende woningbouwprojecten op stapel

Daniel Pijnacker B.V. startte begin deze maand met het bouwrijp maken van de grond voor het uitbreidingsplan Adolarstrjitte in Wâlterswâld. En in 2024 wordt het nieuwbouwplan De Bosk in Feanwâlden uitgebreid. Ook zijn er voor volgend jaar nieuwbouwplannen in Rinsumageast en De Westereen.

Kijk voor een actueel overzicht op: www.dantumadiel.frl/kavels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio