15.7 C
De Bilt

Nomineer jouw lokale held

Leeuwarden Op vrijdag 24 september, de nationale SDG Action Day, organiseert de gemeente Leeuwarden voor het derde jaar op rij de Vlaggendag. Op die dag wordt samen met de rest van Nederland aandacht gevraagd voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s of Global Goals). Ook worden op Vlaggendag de Lokale Helden bekend gemaakt. Dit zijn mensen, initiatieven of organisaties die dagelijks en belangeloos de wereld duurzamer maken en het bereiken van de SDG’s dichterbij brengen. Vlaggendag is hét moment om deze helden in het zonnetje te zetten dus nomineer ze.

Nomineer jouw held!

Gemeente Leeuwarden selecteert deze helden graag samen met haar inwoners. Dus bij deze de oproep: ken jij duurzame initiatieven, organisaties en personen? Nomineer ze als ‘Global Goals-held’ van 2021! Je kunt bijvoorbeeld denken aan mensen zijn die zich inzetten voor armoedebestrijding, schonere energie, beter onderwijs, meer gendergelijkheid, biodiversiteit en nog veel meer. Nomineren kan via www.leeuwarden.nl/globalgoals.

SDG’s

In 2015 heeft de Verenigde Naties 17 ambitieuze doelen voor duurzame ontwikkeling vastgesteld, die in 2030 gerealiseerd moeten zijn: geen armoede, geen honger, goede gezondheid en welzijn, kwaliteitsonderwijs, gendergelijkheid, schoonwater en sanitair, duurzame energie, eerlijk werk en economische groei, hoogwaardige industrie, innovatie en infrastructuur, ongelijkheid, duurzame steden en gemeenschappen, verantwoorde consumptie, klimaatactie, leven in water, leven op het land, vrede, veiligheid en sterke publieke diensten, sterke partnerschappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio