16.4 C
De Bilt

NS en gemeente Leeuwarden starten #posifiets-actie

Leeuwarden – Na de vakantie verwelkomt NS traditiegetrouw veel reizigers die per fiets naar het station komen. Bij het station zijn daarom veel laagdrempelige en toegankelijke stallingsmogelijkheden. Helaas staan veel fietsen kriskras geparkeerd. NS en gemeente Leeuwarden besteden hier in september samen aandacht aan met de #posifiets-actie. Fietsers worden in het zonnetje gezet en gevraagd om hun fiets in de fietsenstalling te zetten.

Gertrud Kuis, stationsmanager van Leeuwarden: “Sommige reizigers willen hun fiets zo dicht mogelijk bij de ingang van het station neerzetten en stallen de fiets dan op een plek waar dit niet mag. Vaak hebben ze niet door dat dit gevaarlijke situaties kan opleveren. Bijvoorbeeld voor iemand met een kinderwagen of een blindegeleidestok. Wij vinden het belangrijk dat de stationsomgeving, veilig, aantrekkelijk en toegankelijk is en daarom doen we mee aan de campagne Posifiets.”

Goede voorzieningen in Leeuwarden

Tijdens de #posifiets-actie willen NS en de gemeente reizigers bewust maken van de goede fietsenstalvoorzieningen. In de ondergrondse, bewaakte fietsenstalling kunnen reizigers hun fiets 24 uur gratis stallen. Ook aan de achterkant van het station zijn stallingsplekken waar reizigers hun fiets kwijt kunnen. Om de stationsomgeving toegankelijk te houden, zorgt gemeente Leeuwarden ervoor dat verkeerd gestalde fietsen worden gelabeld en weggehaald.

#posifiets

De #posifiets-campagne is een brede campagne rondom de fiets en in 2021 ontwikkeld door de gemeente Maastricht samen met Zuid-Limburg Bereikbaar. #posifiets-acties richten zich, naast het veilig stallen van de fiets, op onderwerpen als vaker de fiets nemen, van de fiets afstappen in voetgangersgebieden en fietsen met licht in het donker. Steeds meer gemeenten sluiten aan bij de #posifiets-acties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio