16.9 C
De Bilt

Vanaf volgende week inhaalslag tegen onkruid in Dantumadiel

Vanaf maandag 13 september voeren de firma’s Elzinga uit Feanwâlden en Weed Free Service uit Leeuwarden een inhaalslag uit om het onkruid op de wegen en stoepen weg te halen.

“Toen ik terugkwam van mijn vakantie schrok ik van de hoeveelheid ongewenst gewas in onze gemeente. Er was overmacht bij onze beide aannemers, waardoor het werk voor een deel stil lag. Het onkruid is dit jaar door het groeizame weer extra hardnekkig. Daarom komt er zo snel mogelijk een inhaalslag om de straten weer schoon te maken.” licht wethouder Kees Wielstra toe.

Onkruid

Firma Elzinga borstelt en veegt de straten schoon en Weed Free Service bestrijdt het ongewenst gewas met hete lucht en water. “We willen u als inwoners graag oproepen om de auto te verplaatsen als de machines de straat in komen of als u de ‘boarstelrûntsje-borden’ in het begin van uw straat ziet. Zo kan de aannemer het onkruid op alle plekken zo goed mogelijk bestrijden. We waarderen het ook erg als inwoners na de inhaalslag in hun straat zelf het laatste beetje opruimen op plekken waar de machines onverhoopt niet konden komen”.

Planning

Maandag 13 september start de onderhoudsploeg in De Westereen. Een week later volgt Feanwâlden, daarna Damwâld en de overige omliggende dorpen in Dantumadiel.

Meer weten?

Kijk op www.dantumadiel.frl/onkruidbestrijding
Hier vindt u ook een video over de aanpak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio