13.3 C
De Bilt

Opening Doortraproute Ameland

Ameland – Wethouder Faber opent woensdagmiddag 22 september de Doortraproute van Ameland. Deze nieuwe route maakt deel uit van een campagne van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gericht op het zo lang en veilig mogelijk fietsen van oudere fietsers.

Opening bij VVV-kantoor

Na de openingshandeling bij het VVV-kantoor wordt de route gezamenlijk gefietst door de aanwezige deelnemers. Onderweg is er tijd voor een gezellige stop en er wordt gezamenlijk koffie gedronken. Doortraproutes zijn mooie, groene rondjes van ongeveer 20-25 km. Ze lopen over ruime paden, met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen.

Meedoen aan Doortraproute

Deelname aan de Doortraproute op Ameland is gratis. De begeleiding is in handen van de Fietsschool van de Fietsersbond en buurtsportcoach Brenda Metz. Deze activiteit is onderdeel van de landelijke campagne Doortrappen, veilig fietsen tot je 100ste! In Fryslân wordt deze campagne ondersteund door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Fryslân (ROF) en de Friese gemeenten.

Meedoen?

Wilt u gezellig meefietsen? Meld u dan aan bij Jetty de Vries van de Fietsersbond: jetty@vriestyle.com. U bent van harte welkom.

  • Dag: woensdag 22 september 2021
  • Tijdstip: 13.30 – 16: 30 uur
  • Plaats: VVV Ameland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio