8.8 C
De Bilt

Wijziging openingstijden fietsenstallingen Zaailand en Sint Jacobsstraat

De fietsenstallingen Zaailand en Sint Jacobsstraat in Leeuwarden krijgen andere openingstijden. De wijzigingen gaan op maandag 8 januari 2024 in.

Fietsenstalling Zaailand op dinsdag en woensdag langer open

Op dinsdag en woensdag is de stalling aan het Zaailand voortaan open tot 00.00 uur. Dit was 19.00 uur. Op deze avonden kunnen bezoekers aan de stad hun fiets ook stallen als zij ‘s avonds een hapje gaan eten of een avond uitgaan.

Stalling Zaailand eerder gesloten op donderdag, vrijdag en zaterdag

Van donderdag tot en met zaterdag sluit de stalling bij het Zaailand eerder. Hij sluit nu om 06.00 uur. Dit wordt aangepast naar 03.30 uur. De nieuwe sluitingstijden sluiten beter aan bij het daadwerkelijke gebruik en de sluitingstijden van de horeca. Vanaf 2.00 uur is er sprake van een snelle leegloop tot ongeveer 03.00/ 03.30 uur. In de late (vroege) uren wordt weinig gebruik gemaakt van de fietsenstalling, maar is wel regelmatig sprake van overlast.

Wethouder Evert Stellingwerf: “De gemeente Leeuwarden wil inwoners stimuleren om vooral op de fiets naar de binnenstad te komen. Goede fietsenstallingen helpen daarbij. Met het verlengen van de openingstijden op dinsdag en woensdag willen we fietsen aantrekkelijker maken en rondslingerende fietsen voorkomen.”

Fietsenstalling Sint Jacobsstraat

De fietsenstalling aan de Sint Jacobsstraat sluit op de maandag, dinsdag en woensdag om 19.00 uur net als nu. Op donderdag, vrijdag en zaterdag worden ook hier de tijden aangepast. De stalling gaat dan om 01.30 uur dicht in plaats van 06.00 uur. Ook deze sluitingstijdens sluiten goed aan bij het gebruik en sluitingstijden van de horeca.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio