Overeenkomst getekend voor herinrichting Diepswallen

Diepswallen
Wethouder Jelle Boersma en algemeen directeur van Koninklijke Oosterhof Holman Harm Beerda. Foto: ©F. van den Brink

Kollum – Maandag 2 juli is de overeenkomst ondertekend tussen de gemeente Kollumerland c.a. en Koninklijke Oosterhof Holman uit Grijpskerk om de herinrichting van de Diepswallen en directe omgeving te realiseren.

Na een intensief aanbestedingstraject is de definitieve gunning gegeven aan Koninklijke Oosterhof Holman. Eind dit jaar wordt begonnen met het vervangen van de houten walbeschoeiing aan de Ooster- en Westerdiepswal te Kollum. Tevens zal de brug over de Voorstraat en de voetgangersbrug tussen de Ooster- en Westerdiepswal worden vervangen. “Het vervangen van de walbeschoeiing biedt ook een unieke kans om het historisch centrum van Kollum weer in oude luister te herstellen”, aldus wethouder Jelle Boerema. “En we hebben er alle vertrouwen in dat Koninklijke Oosterhof Holman deze klus prima kan klaren”.

Project Diepswallen

Algemeen directeur van Koninklijke Oosterhof Holman, de heer Harm Beerda, is ingenomen met deze klus. “Het is een uitdagend en complex project. Om er een succes van te kunnen maken, gaan omgeving, opdrachtgever en bouwteam intensief samenwerken.

Meer informatie

Meer informatie over de herinrichting van de Diepswallen is te vinden op www.kollumerland.nl en op facebook www.facebook.com/Kademurenkollum.

 

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam