15.6 C
De Bilt

Plan Zuiderschans Dokkum voor tijdelijke woningen

Bij de Zuiderschans in Dokkum komen mogelijk dertig tijdelijke woningen. Hiermee kan een tekort aan huurwoningen worden teruggedrongen. Gemeente Noardeast-Fryslân is hierover in gesprek met Bouwgroep Dijkstra Draisma. De woningen kunnen binnen een halfjaar worden gebouwd. Een deel van de woningen is bedoeld voor de reguliere huurmarkt, een ander deel om Oekraïense vluchtelingen op te kunnen vangen.

Kant-en-klare huizen

De reguliere vraag naar (huur)woningen blijft in de gemeente groot. Kant-en-klare huizen lossen het dringende tekort aan huisvesting gedeeltelijk op. Ook zijn er op korte- en langere termijn meer opvangplekken nodig voor vluchtelingen. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een grote stroom vluchtelingen. Tot nu toe zijn er voldoende (tijdelijke) opvanglocaties. Op termijn wordt verwacht dat er meer plekken nodig zijn waar de mensen een langere tijd kunnen verblijven.

Goed voor 10 jaar

De woningen mogen tien jaar blijven staan Er is geen uitgebreide procedure nodig om het plan te realiseren. Omdat de woonfunctie tijdelijk is en de locatie al geschikt is om op te bouwen, mag er worden afgeweken van het bestemmingsplan.

Inloopbijeenkomst Zuiderschans

Donderdagavond 21 april organiseert Dijkstra Draisma een inloopbijeenkomst voor de omwonenden en omliggende bedrijven bij de Zuiderschans. De buurt heeft hierover een brief gekregen. Op deze avond zijn ook medewerkers van de gemeente aanwezig om eventuele vragen over de opvang en de vergunning te beantwoorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio