10 C
De Bilt

Prof. mr. P.S. Gerbrandyweg in Leeuwarden weer open voor (auto)verkeer

Leeuwarden – De herinrichting van de Prof. mr. P.S. Gerbrandyweg ligt op schema. Per 29 augustus is de weg dan ook weer open voor (auto)verkeer. Dit betekent niet dat de herinrichting is afgerond, want ‘langs de weg’ is nog steeds werk te doen.

De afsluiting van de Gerbrandyweg tijdens de vakantieperiode was ingrijpend te noemen. Het (auto)verkeer heeft zes weken lang een andere route moeten kiezen. De aangegeven omleidingen hebben de gewijzigde verkeersstromen echter redelijk goed kunnen opvangen, ook al waren er met name rond de Noorderbrug de nodige opstoppingen te signaleren wanneer deze open stond om het vaarverkeer door te laten.

Wethouder Evert Stellingwerf: “Het is erg fijn dat het is gelukt om het werk volgens planning uit te voeren in de schoolvakantie en de weg weer op tijd open kan. Als de komende periode de vervolgwerkzaamheden worden afgerond, is de Gerbrandyweg weer toekomstproof.”

De komende weken wordt er nog steeds druk gewerkt aan de afwerking van de weg. De hoofdrijbaan is klaar, maar er is nog genoeg werk te doen langs de hoofdrijbaan.

  • De fietspaden aan de noordzijde van de Dammelaan en Gerbrandyweg (deels) worden verbreed en de voetpaden herstraat.
  • Het middelste en oostelijke deel van de zuidelijke paralelweg wordt heringericht tot fietsstraat en deels van nieuwe riolering voorzien.
  • Het fietspad aan de zuidzijde van de Dammelaan wordt verbreed en het voetpad herstraat.
  • De ontbrekende bomen worden nog geplant

Gerbrandyweg

Naar verwachting is de Gerbrandyweg eind dit jaar helemaal klaar en is de doorstroming verbeterd. De rotonde bij de Goudenregenstraat is vervangen door een speciale ‘ovonde’ (langgerekte rotonde), wat minder opstoppingen tot gevolg heeft. Daarnaast heeft de Gerbrandyweg – net als andere delen van de stadsring –  twee rijstroken met een groene middenberm en aan beide zijden laanbeplanting. Dit zorgt voor een beter herkenbare eenheid van de stadsring en tegelijkertijd geeft het groen de weg een aantrekkelijkere uitstraling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio