19.2 C
De Bilt

Relschoppers nieuwjaarsnacht last onder dwangsom van 2000 euro

Leeuwarden – Tijdens afgelopen nieuwjaarsnacht waren er ongeregeldheden in het gebied rond de Voorstreek en Arendstuin in Leeuwarden. Een groep van ongeveer 40 personen bekogelde de aanwezige politie met blikken, stenen en vuurwerk. De politie was genoodzaakt in te grijpen. Burgemeester Sybrand Buma is door de politie geïnformeerd over verschillende personen die bij deze ongeregeldheden betrokken waren. Hij is voornemens om aan deze personen een last onder dwangsom op te leggen.

Groep relschoppers nieuwjaarsnacht

Deze last onder dwangsom houdt kort gezegd in dat als deze betrokkenen nog eens betrokken zijn bij ongeregeldheden, zoals verstoringen van de openbare orde en het negeren van politiebevelen, er een dwangsom van € 2.000,- wordt verbeurd en ingevorderd. Deze tot nu toe vijf personen hebben inmiddels brieven ontvangen over dit voornemen.

Informatie van politie

De politie verwacht in de komende weken informatie aan de burgemeester te kunnen verstrekken over meer personen die betrokken waren bij de ongeregeldheden tijdens nieuwjaarsnacht. Ook deze personen kunnen het voornemen van een last onder dwangsom verwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio