10.6 C
De Bilt

RSG Simon Vestdijk Harlingen ontvangt Erasmus+ accreditatie

Vrijdag 20 januari jl. ontving RSG Simon Vestdijk Harlingen fantastisch nieuws: de school heeft vanaf nu een Erasmus+ accreditatie. Het ontvangst van de accreditatie is een kers op de taart voor de school. Al langere tijd zet de school zich in om leerlingen op te leiden tot wereldburgers. Zo is de school al enige jaren lid van het Global Citizen Network en werken docenten en leerlingen aan digitale samenwerkingsprojecten met andere Europese scholen via het Europese online samenwerkingsplatform eTwinning. De Erasmus+ accreditatie biedt de mogelijkheid om deze activiteiten verder uit te breiden en te verdiepen met een vereenvoudigde subsidieaanvraag.   

Erasmus+

Het Erasmus+ is een EU-programma op het gebied van onderwijs, opleiding, jeugdzaken en sport. Voor het voortgezet onderwijs biedt het programma vele mogelijkheden voor leerlingen en medewerkers om met andere Europese scholen in contact te komen, om kennis en ideeën uit te wisselen en met internationale organisaties en beleidsmakers samen te werken. De accreditatie geeft de mogelijkheid om subsidies aan te vragen voor een breed scala aan activiteiten: uitwisselingen voor individuele leerlingen en groepen, cursussen en opleidingen voor medewerkers, docenten die in het buitenland met een collega meelopen en buitenlandse stages.  

Grensverleggend onderwijs

RSG Simon Vestdijk heeft de ambitie om grensverleggend onderwijs aan te bieden aan iedere leerling. Cora de Groot-Huizenga, coördinator wereldburgerschap en internationalisering is dan ook erg blij met de accreditatie: “Deze accreditatie geeft ons als school de mogelijkheid om samen met de leerlingen en collega’s de grenzen over te gaan. Zo kunnen we kennis en ervaring opdoen in het buitenland en leren van andere talen en culturen.”

Lang proces voor accreditatie

Aan de accreditatie ging een lang proces vooraf. De Europese Commissie gaat namelijk niet over één nacht ijs. Zo moeten de aanvragers goed laten zien dat ze een duidelijke en toekomstbestendige visie op het gebied van internationalisering hebben en hier in de komende jaren ook verder mee aan de slag te willen. Teamleider havo/vwo bovenbouw van RSG Simon Vestdijk, Geu Luik, kijkt terug op een intensief maar waardevol proces: “Met elkaar hebben we goede gesprekken gevoerd over onze ambities en daarmee onze visie op internationalisering aangescherpt. De accreditatie schept vertrouwen dat we op de juiste weg zitten.”

RSG Simon Vestdijk aan de slag

De komende periode gaat RSG Simon Vestdijk aan de slag om een mooi programma van internationaliseringsactiviteiten voor schooljaar 2023-2024 vorm te geven. De mogelijkheid van de Erasmus+ subsidie zal voor veel deelnemers de drempel hiertoe verkleinen.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio