13.9 C
De Bilt

Voormalig schoolgebouw in Hilaard: plan Erf Elawerth

Hilaard – Ontwikkelaar Toeck gaat de locatie van het voormalige schoolgebouw in Hilaard ontwikkelen. Burgemeester en wethouders van gemeente Leeuwarden hebben dit besloten na een uitvraag en beoordeling door een commissie. Het leegstaande gebouw aan de Hoptilsterdyk maakt plaats voor ‘Erf Elawerth’. Er komen maximaal zeven koopwoningen in een groene omgeving voor starters, senioren en gezinnen.

schoolgebouw

Het voormalige schoolgebouw – in eigendom van de gemeente – staat al enige tijd leeg. En dat terwijl het dorp naar eigen zeggen al jaren verlegen zit om extra woningen. In samenwerking met het dorpsbelang is daarom een uitvraag gedaan. Deze werkwijze om tot de keuze voor een partij te komen is door het dorpsbelang voorgelegd aan omwonenden tijdens de Algemene ledenvergadering. De wens vanuit het dorp bestaat uit het toevoegen van grondgebonden woningen voor in ieder geval senioren en starters.

“Dat is goed gelukt met deze uitvraag en uitkomst”, stelt wethouder Hein de Haan. “De samenwerking met het dorp Hilaard is een mooi voorbeeld van hoe we samenwerken om woningen te realiseren die passen bij de leefomgeving en het karakter van de dorpen. De gemeente wil dorpen meer ruimte bieden om woningen toe te voegen in het bestaande bebouwd gebied. Bijvoorbeeld door herbestemming, splitsing en verdichting. Dat hebben we geregeld in het beleidskader Wonen in de dorpen.”

Drie partijen meldden zich met plannen voor Hilaard. Zij voldeden allemaal aan de vooraf gestelde criteria en bieden voldoende kwaliteit. Het plan ‘Erf Elawerth’ scoorde echter de meeste punten. De gemeente draagt de locatie over als minimaal 70% van de woningen is verkocht. De ontwikkelaar bouwt vervolgens de woningen, legt de infra aan en richt de openbare ruimte in. Voor die tijd moet het bestemmingsplan worden aangepast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio