4.8 C
De Bilt

Singelland Burgum is gezond

Burgum – Sinds vandaag mag OSG Singelland Burgum zich Gezonde School noemen! Wethouder Andries Bouwman heeft vanmiddag samen met sportdocent en coördinator Gezonde School van Singelland, Robert van der Laan, het vignet onthuld. Met het vignet Gezonde School laat Singelland zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Het is daarnaast de eerste school in Tytsjerksteradiel die het themacertificaat Roken, Alcohol en Drugspreventie heeft behaald. Singelland Burgum is trots op dit behaalde resultaat!

“Werken aan gezondheid op school loont”, aldus de wethouder. “Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl.” De school zorgt zo voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Themacertificaat roken-, alcohol- en drugspreventie

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat roken-, alcohol- en drugspreventie. Het stimuleren van een alcohol-, rook- en drugsvrije omgeving op school is een echte samenwerking van alle betrokkenen. Zo wordt er niet alleen in de lessen aandacht besteed aan dit thema, maar worden medewerkers getraind op signalen van middelengebruik en is er al sinds een paar jaar een rookvrij schoolterrein.

Singelland trots om een gezonde school te zijn

Directeur van OSG Singelland Burgum, Edith van ’t Wout, is er trots op om een Gezonde School te zijn. “Vanaf nu hangt het ‘Gezonde school’ vignet in onze school en binnenkort ook op onze gevel. Zo kan iedereen op het schoolplein en in de school zien dat onze school een gezonde school is!” Met het behalen van het themacertificaat roken-, alcohol- en drugspreventie mag Singelland Burgum zich drie jaar lang Gezonde School noemen. Het doel is om hier in de komende jaren nog meer themacertificaten aan toe te voegen. Te beginnen met het themacertificaat voeding.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio