4.8 C
De Bilt

Sluiting woning Herkenbosch na vondst hennepplantage

Op vrijdag 24 juni is op last van de burgemeester van de gemeente Roerdalen een woning gesloten aan de Hoofdstraat in Herkenbosch. De sluiting is voor de duur van 3 maanden en vond plaats op grond van de Opiumwet.

Hennepplantage in pand Herkenbosch

Op 26 april 2022 trof de politie in de woning een hennepplantage aan. Er stonden in totaal 105 hennepplanten. Door de grote hoeveelheid hennepplanten en de professionele inrichting van de plantage, is het aannemelijk dat de hennepplanten bedoeld waren voor drugshandel en niet voor eigen gebruik. Volgens de politie was er al twee keer eerder hennep geoogst.

Crimineel milieu

De gemeente wil de drugshandel, maar ook de aanwezigheid van drugs stoppen. Waar drugs zijn, zijn ook risico’s voor de veiligheid. Er is namelijk een link met het criminele milieu. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. De sluiting is nodig om het veilig wonen en leven in de buurt weer te kunnen garanderen.

Meerdere plantages

Op 26 april 2022 trof de politie in Roerdalen op één dag drie hennepplantages aan: twee in Herkenbosch en één in Vlodrop. De burgemeester heeft nu alle drie de panden gesloten.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio