10.4 C
De Bilt

Start aanleg kunstgrasveld in Harddraverspark

Op 27 februari 2024 heeft wethouder Rebecca Slijver de aftrap verricht voor de aanleg van het kunstgrasveld voor VV Dokkum in het Harddraverspark. De aanleg van het veld is onderdeel van de totale aanleg van het nieuwe park.

Wethouder Slijver en voorzitter van VV Dokkum zijn blij met de aftrap

Door het aanbrengen van de eerste plaat rond het veld, verrichtte de wethouder de aftrap. “Ik bin bliid dat wy sa fier binne. De earste skep giet de grûn yn. Der sille noch mear folgje”, aldus Rebecca Slijver. Herman Bakker, voorzitter van VV Dokkum, vindt het fijn dat er wordt doorgepakt. “Hoe eerder het veld klaar is, hoe beter het voor de club is”, geeft hij aan.

Voorbereidende werkzaamheden kunstgrasveld zijn eerder gestart

Aan het eind van de zomer 2023 werd op de locatie van het nieuwe veld al zand aangevoerd. In verband met de slappe ondergrond was het nodig extra zand aan te brengen. Door het gewicht van het zand, wordt de ondergrond samengedrukt.

Ondergrond voldoende ingeklonken

Het zand is inmiddels weer verwijderd en naar het Tolhuispark gebracht. Hier kan het opnieuw worden gebruikt.

Egaliseren

De zandondergrond wordt op de juiste hoogte gebracht en daarna worden er platen gelegd rondom het veld. Op het veld zelf wordt een sporttechnische laag aangebracht. Dat is een poreuze laag van zo’n 10 centimeter die boven op de fundering wordt aangebracht. Het doel hiervan is om de schokken beter op te vangen en de veerkracht van het kunstgrasveld te verhogen. De sporttechnische laag moet ook de vlakheid van het veld bevorderen.

Het ‘ondertapijt’ gelegd

Hier komt de kunstgrasmat op te liggen. Daarna worden de lijnen aangebracht, waarna het veld wordt ingestrooid met kurk. Als laatste worden dan de hekwerken, ballenvangers en goals aangebracht.

Verlopen werkzaamheden vlot dan is veld eind mei 2024 speelklaar

De uitvoering van de werkzaamheden voor het kunstgrasveld is in handen van de bedrijven Van Kessel en KWS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio