15.8 C
De Bilt

Onthulling straatnaambord en kunstwerk bij Liesbeth Listpad op Vlieland

Op 17 juni 2022 zal het straatnaambord ‘Liesbeth Listpad’ op Vlieland worden onthuld door de Commissaris van de Koning de heer Arno Brok, evenals een kunstwerk langs het pad.

Straatnaambord voor Liesbeth List

In 2021 is het voetpad vanaf de rondweg om het dorp naar de vuurtoren, als eerbetoon aan de op Vlieland opgegroeide zangeres, vernoemd naar de in 2020 overleden Liesbeth List. Vanwege de coronamaatregelen die in 2021 nog van kracht waren, is de onthulling van het straatnaambord ‘Liesbeth Listpad’ steeds naar voren geschoven. Maar nu gaat het dan toch gebeuren! En wel op vrijdag 17 juni 2022 om 11:30 uur.

Voor deze datum is gekozen omdat Hare Majesteit Koningin Juliana op 17 juni 1973 de wijziging van de achternaam van Liesbeth Driessen in Liesbeth List bij Koninklijk Besluit heeft goedgekeurd.

Commissaris van de Koning

Commissaris van de Koning de heer Arno Brok zal het straatnaambord onthullen, in het bijzijn van onder andere de familie van wijlen Liesbeth List en de burgemeester van Vlieland, de heer Michiel Schrier.

Het kunstwerk dat ter nagedachtenis aan Liesbeth List op particulier initiatief is gemaakt door beeldend kunstenaar Karel Zijlstra, zal worden onthuld door Erik Houter. Hij is de zoon van wijlen Jan Houter, ook wel bekend als ‘Jan van Vlieland’. Jan Houter was de eerste die een verzoek indiende om het pad naar de vuurtoren te vernoemen naar Liesbeth List.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio