22.2 C
De Bilt

Subsidie voor isoleren eigen woning in de gemeente Leeuwarden

Met ingang van 1 juni 2024 is de subsidieregeling ‘Isoleren Eigen Woning’ beschikbaar. Hiervan kunnen woningeigenaren met een laag inkomen in de gemeente Leeuwarden gebruiken maken voor verschillende isolerende maatregelen voor maximaal 2150 euro. De subsidieregeling is te combineren met andere subsidie- en financieringsregelingen voor de verduurzaming van de woning.

Isolerende maatregelen

De subsidie is bedoeld voor woningen met een energielabel D tot en met G. De subsidie kan gebruikt worden voor onder andere vloer-, dak-, zolder- of gevelisolatie en het plaatsen van isolerend glas (HR++). Ook doe-het-zelvers kunnen subsidie aanvragen. In totaal is er 3.328.500 euro beschikbaar binnen deze subsidieregeling. Er kan vanaf 1 maatregel al subsidie worden aangevraagd.

Evert Stellingwerf, wethouder Duurzaamheid: “We hebben in Leeuwarden een grote opgave als het gaat om het verduurzamen van woningen met een laag energielabel. We vinden het belangrijk dat alle inwoners hun woning comfortabeler en energiezuiniger kunnen maken. Daarom werken we binnen het programma Volhoudbaar aan het verminderen van het energieverbruik en het tegengaan van energiearmoede. Deze nieuwe subsidieregeling draagt hieraan bij en verlaagt de financiële drempel voor onze inwoners om hiermee aan de slag te gaan.”

Extra hulp en advies via Energieloket Leeuwarden

Inwoners kunnen voor informatie en advies over subsidie en het verduurzamen van hun woning, terecht bij het Energieloket van gemeente Leeuwarden via www.energieloketleeuwarden.nl. Hier kan bijvoorbeeld ook een Energiecoach aangevraagd worden.

Over de subsidie Isoleren Eigen Woning

De nieuwe subsidie is:

  • Aan te vragen tot 31 december 2026
  • Voor woningen met energielabel D, E, F of G
  • Maximaal 2150 euro per aanvraag/woning
  • Monumenten maximaal 2500 euro per aanvraag/woning
  • Voor woningen met een maximale WOZ-waarde van 268.000 euro

Laag inkomen? Misschien extra subsidie aan te vragen

Voor inwoners met een inkomen tot maximaal 48.625 euro bruto per jaar, is er nog de Subsidie energiebesparende woningmaatregelen. Mogelijk kunnen zij van beide subsidies gebruik maken, waardoor zij nog meer aan de woning kunnen verbeteren en kunnen besparen op de energiekosten.

Meer informatie of subsidie aanvragen?

Meer informatie over de subsidie ‘Isoleren Eigen Woning’ en de precieze voorwaarden leest u op: www.leeuwarden.nl/subsidies/ (zoek op: Isoleren Eigen Woning)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio