17.5 C
De Bilt

Theater Tol groot succes met meer dan 100.000 bezoekers

Theater Tol voerde de afgelopen dagen hun wereldpremière van Tolworld op in Leeuwarden. Het Antwerpse gezelschap werd volledig door het Leeuwarder publiek omarmd. De wereldpremière van Tolworld trok over drie dagen meer dan honderdduizend bezoekers naar de stad.

Theater Tol

Artistiek leider van Theater Tol Charlotte Seuntjes kijkt terug op drie succesvolle dagen vol geweldige shows: “Na de eerste avond voelden wij ons al verwarmd door de grote opkomst, deze bleek met de dag groter te worden. De enthousiaste reacties van de bezoekers en de geweldige setting maakten het een feest voor ons om in Leeuwarden op te treden.”

Bijzondere wandelroute langs kunst en cultuur

De massaal aanwezige toeschouwers legden een sfeervolle wandelroute af langs drie metershoge installaties, vanuit waar dansers, muzikanten en zangers op grote hoogte boven het water van de Prinsentuin zweefden. De fraai uitgelichte route werd opgefleurd met vrolijk uitgedoste fietsers en dansers, zowel langs de wandelpaden als op het water.

Vlaamse theatergezelschap

De Gemeente Leeuwarden haalde het Vlaamse theatergezelschap Theater Tol naar de stad. Samen met de Gemeente Leeuwarden, wijlen Joop Mulder én met behulp van lokale Friese kunstenaars ontwikkelde het gerenommeerde theatergezelschap een volledig nieuwe show: Tolworld. Ook al reist het beroemde gezelschap al sinds 1998 de hele wereld over, het is de eerste keer dat Theater Tol een show van dit formaat neerzette, een unieke belevenis in Leeuwarden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio