9.9 C
De Bilt

Tribute to Golden Earring in Dokkum

Dokkum – Beiaardier Auke de Boer, een trouwe fan van de Golden Earring, is naar aanleiding van het spelen van muziek van de Rollings Stones op het carillon van het stadhuis in Dokkum, door Audrey Doornbos benaderd met het verzoek mee te doen aan een landelijke actie.

Radar Love

Het is de bedoeling om op de verjaardag van  George Kooymans oprichter en gitarist van die band, de wereldberoemde hit Radar Love te laten klinken uit alle mogelijke speakers, instrumenten etc. Daarbij is het oog ook gevallen op de carillons. De stadsbeiaardier Auke de Boer  is bereid gevonden daaraan mee te werken.

Einde legendarische rockband

Zoals bekend is er plots een verdrietig einde gekomen aan de legendarische Nederlandse rockband Golden Earring omdat George Kooymans door de spierziekte ALS niet meer kan optreden. Een groots en spectaculair afscheidsconcert dat hen graag was gegund, zit er niet meer in. Vandaar dat vanuit de trouwe “fanbase” een initiatief is gestart om  op de verjaardag van George Kooymans op donderdag 11 maart.

Beiaardier en Golden Earring

Auke de Boer, ook beiaardier van de Martinitoren in Groningen, zal het die dag om 17.15 uur laten horen vanaf de Martinitoren en op vrijdag 12 maart a.s.om 15 uur vanaf het stadhuis in Dokkum het nummer Radar Love te laten horen in het hele land. En niet alleen dit speciale lied maar Auke de Boer zal een compleet concert geven van ongeveer 30 minuten.

Hij speelt: Antother 45 miles, Just a little bit of peace in my heart, Twilight Zone, Going tot he run, That day, Long Blond Animal, Weekend love, Why do I, Pouring my heart out again en tenslotte  Dong-dong-di-ki-di-gi-dong.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio