21.7 C
De Bilt

Vlaggendag 2022 van Global Goals in Leeuwarden

Gemeente Leeuwarden organiseert op vrijdag 23 september voor de vierde keer de Global Goals Vlaggendag. Op deze dag vraagt de gemeente aandacht voor de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, de zogenoemde ‘Global Goals’. Deze doelen vormen een wereldwijde agenda voor een eerlijkere, duurzamere en betere wereld in 2030.

Gemeente Leeuwarden heeft de Global Goals hoog in het vaandel staan en levert een actieve bijdrage. Maar die bijdrage levert de gemeente niet alleen. Dat doet zij samen met alle inwoners, bedrijven en organisaties in de gemeente Leeuwarden.

Vlaggendag

Op de Vlaggendag zet de gemeente inwoners en organisaties, die op eigen initiatief een bijdrage leveren, in het zonnetje. Net als voorgaande jaren worden op deze dag de ‘Global Goals-helden’ benoemd. Dit zijn de mensen, initiatieven of organisaties die dagelijks, belangeloos, de wereld duurzamer maken en het bereiken van de Global Goals dichterbij brengen.

Global Goals-helden nomineren

Gemeente Leeuwarden wil deze helden graag samen met haar burgers selecteren en roept daarom iedereen op om duurzame initiatieven, organisaties en personen te nomineren als ‘Global Goals-held’ van 2022. Dit kan Iedereen zijn die zich op elk denkbare manier inzet voor de Global Goals. Tot woensdag 31 augustus heeft iedereen de mogelijkheid om een nominatie te plaatsen. Kijk voor alle informatie op www.leeuwarden.nl/globalgoals.

Global Goals

In 2015 heeft de Verenigde Naties 17 ambitieuze doelen voor duurzame ontwikkeling vastgesteld: geen armoede, geen honger, goede gezondheid en welzijn, kwaliteitsonderwijs, gendergelijkheid, schoonwater en sanitair, duurzame energie, eerlijk werk en economische groei, hoogwaardige industrie, innovatie en infrastructuur, ongelijkheid, duurzame steden en gemeenschappen, verantwoorde consumptie, klimaatactie, leven in water, leven op het land, vrede, veiligheid en sterke publieke diensten, sterke partnerschappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio