21.6 C
De Bilt

Deelnemers voorschakelklas Elektronica allemaal een baan bij Neways

Met het voorschakeltraject Elektronica, zijn Neways Electronics International (Neways) en gemeente Leeuwarden in samenwerking met ROC Friese Poort en ROC Friesland College dit najaar gestart met een uniek opleidingsprogramma. Op vrijdag 10 december was de afsluiting van het programma. Alle acht deelnemers kregen een certificaat in bijzijn van wethouder Abel Reitsma, managing director Neways Michel Postma, directeur Friesland College Fenke Rond en opleidingsmanager Friese Poort Henk Nijholt. Zij mochten de deelnemers feliciteren met een baan voor langere tijd en met vaste uren bij Neways.

Opleiding Elektronica

Van 1 oktober t/m vrijdag 10 december gingen acht kandidaten gedurende tien weken één dag per week naar school en de andere vier dagen werkten zij bij Neways. De schooldag bestaat uit theorielessen en praktijk zoals o.a. solderen. De opleiding vond bij de verschillende scholen en bij Neways plaats. 

Van de acht kandidaten waren vier reeds werkzaam bij Neways en de andere vier kandidaten zijn zij-instromer via gemeente Leeuwarden, die met behoud van uitkering zijn gestart. In de opleiding werden alle grondbeginselen van elektronica behandeld en leerde men hoe een productieproces er van A tot Z uitziet van PCBA’s (printplaten) tot volledige eindproducten. Door een combinatie van werken en leren kregen de deelnemers een mooie indruk van elektronica en de kans om zich verder te ontwikkelen.

Vaker

De verwachting is dat Neways in de toekomst vaker de voorschakelklas wil inzetten voor het aantrekken van nieuwe medewerkers, mogelijk samen met andere bedrijven uit de Elektronica sector. Neways is gespecialiseerd in ontwikkeling, engineering, productie, distributie en aftersales service van elektronische maatproducten en maakt een sterke groei door. De organisatie ervaart de schaarste aan goed opgeleid personeel.

“Door samen te werken met bedrijfsleven en onderwijs bieden we mensen kansen om mee te doen in onze samenleving, zonder afhankelijk te zijn van bijvoorbeeld een uitkering”, vertelt wethouder Abel Reitsma. Met een opleidingstraject als deze bieden we mogelijkheden voor kandidaten op de arbeidsmarkt en dragen we bij aan een goed opleidingsniveau binnen een bedrijf. Ik dank de deelnemers voor hun inzet en feliciteer hen van harte met hun baan bij Neways namens alle betrokken partijen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio