4.8 C
De Bilt

Vrije inloop voor boosterprik mogelijk op vaccinatielocatie Drachten

Na de eerdere aankondiging van vrije inloop op de XXL-locatie in Leeuwarden is het vanaf woensdag 5 januari ook in het Fries Congrescentrum Drachten mogelijk om een extra prik (boostervaccinatie) te halen zonder van tevoren een afspraak te maken. Voorwaarde is wel dat de laatste coronavaccinatie minimaal drie maanden geleden was of dat men minimaal drie maanden geleden genezen is van een coronabesmetting. Vrije inloop in Drachten is dagelijks mogelijk tussen 08.00 uur en 21.00 uur. Het kan zijn dat mensen te maken krijgen met enige wachttijd.

Capaciteit goed benutten

GGD Fryslân heeft ingezet op zoveel mogelijk vaccinatiecapaciteit om half januari alle Friese inwoners van 18 jaar en ouder van een boosterprik te kunnen voorzien. Omdat de capaciteit niet volledig wordt benut is de mogelijkheid voor vrije inloop ontstaan. Daardoor ontstaat de mogelijkheid voor zogenaamde vrije inloop. Margreet de Graaf, directeur GGD Fryslân: “Dit is een handreiking voor elke inwoner van Fryslân die snel terecht wil voor een extra prik (boostervaccinatie) en niet wil wachten op een prik op een locatie elders in Fryslân. Een afspraak maken is nog steeds mogelijk, maar wil je liever zonder afspraak dan ben je welkom in Drachten en Leeuwarden.” 

Er kan wachttijd ontstaan bij vrije inloop

Nu de noodzaak voor het maken van een afspraak in Drachten en Leeuwarden is losgelaten kan het zijn dat er op sommige momenten op de dag drukte ontstaat. Op matrixborden bij de locatie, op de website en via het twitteraccount van GGD Fryslân wordt aangegeven hoe druk het op onze locatie is en of er mogelijk een wachttijd is.

Overige locaties afspraak nodig

Voor mensen die hun boosterprik willen halen op één van de overige GGD-locaties (Dokkum, Sneek en Heerenveen) blijft het vooralsnog nodig om een afspraak te maken. Dat kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Inmiddels kan iedereen vanaf 18 jaar en ouder een afspraak maken voor een extra prik (boostervaccinatie) op een van deze locaties.

Wie al een afspraak heeft staan kan daar gebruik van maken op de afgesproken locatie. Wie toch liever gebruik wil maken van de vrije inloop, is van harte welkom in Drachten en in Leeuwarden. Het is dan niet nodig de oude afspraak om te boeken via het landelijk call centre, de oude afspraak wordt namelijk ter plekke uit het systeem gehaald.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio