13.5 C
De Bilt

Waadhoeke wil regenboogvlaggen aan scholen en sportgebouwen op Coming Out Day

Waadhoeke Maandag 11 oktober is het Coming Out Day. Dan is er aandacht voor homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender en intersekse personen. Veel mensen gebruiken de Coming Out-dag om  open voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit uit te komen. Gemeente Waadhoeke wil op die dag zoveel mogelijk regenboogvlaggen laten wapperen in de gemeente. De gemeente heeft daarom de vlaggenisten van de scholen, sportverenigingen en sportcentra een regenboogvlag aangeboden. Op 11 oktober bezoekt wethouder René de Vries een aantal sportverenigingen om samen de vlag te hijsen.

Waadhoeke is Regenbooggemeente

De gemeenteraad heeft in 2020 een antidiscriminatiebeleid vastgesteld. Met het vaststellen van dat beleid werd Waadhoeke Regenbooggemeente. Als regenbooggemeente hijst Waadhoeke elk jaar op Coming Out Day de regenboogvlag. De regenboogvlag symboliseert dat iedereen zichzelf kan zijn, zich geaccepteerd en veilig voelt. Ook de vlaggenisten van alle scholen, sportcentra en sportverenigingen zijn gevraagd om de regenboogvlag te hijsen.

Onderwijs en sport ook uitgenodigd om te vlaggen

Twee speerpunten in het antidiscriminatiebeleid zijn onderwijs en sport. De gemeente zet zich in voor een ‘iepen mienskip’, waarin iedereen erbij hoort en gelijkwaardig is. Op school, maar óók op het sportveld en in de sportkantine. Daarom worden de scholen, sportverenigingen en sportcentra van harte uitgenodigd om ook de regenboogvlag te hijsen.

Regenboogvlag bestellen?

Scholen, sportverenigingen en sportcentra in Waadhoeke die de regenboogvlag willen hijsen, kunnen er één bestellen bij de Dokkumer Vlaggen Centrale. De factuur betaalt de gemeente weer terug. De gemeente hoopt van harte dat de vlag bij vele scholen, sportverenigingen en -centra wappert op Coming Out Day. Hoe meer vlaggen, hoe zichtbaarder.

Regenboogvlaggen voor Fryslan

Hoe meer regenboogvlaggen, hoe beter is ook het motto van ‘Regenboogvlaggen voor Fryslân’, een actie van Moeders en Vaders van Fryslân. Het doel van deze beweging is om in heel Fryslân zoveel mogelijk regenboogvlaggen te laten wapperen in de week van Coming Out Day en Roze Zaterdag (16 oktober, in Leeuwarden). Ook roept de groep iedereen op nu al hun steentje bij te dragen door een digitale vlag te planten op de vlaggenkaart. Zo willen ze Friesland én de rest van Nederland permanent nóg een beetje mooier en inclusiever maken. Én door zoveel mogelijk mensen te inspireren om een digitale vlag te planten op de vlaggenkaart. Kijk voor meer informatie op www.regenboogvlaggenvoorfryslan.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio