4.3 C
De Bilt

Waadhoeke staat stil bij duurzame ontwikkelingsdoelen

Waadhoeke – Met het hijsen van de SDG-vlag voor duurzame ontwikkelingsdoelen heeft wethouder Jan Dijkstra de Waadhoekse SDG XXLweken afgetrapt. Op de vlag zijn zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) afgebeeld om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De komende 2 weken staat de gemeente uitgebreid stil bij deze doelen.

Vlag in Waadhoeke

Van 24 september tot en met vrijdag 8 oktober (Dag van de Duurzaamheid) worden de zeventien doelen uitgelicht via onder andere de gemeentelijke social mediakanalen en de gemeentepagina’s in de huis-aan-huisbladen. Ook het college van B&W doet hier actief aan mee.

Wethouder Dijkstra: “Mei dizze SDG XXLwiken wolle wy elkoar en de wrâld sjen litte dat wy ús hjir yn Waadhoeke fol oertsjûging ynsette foar de duorsumens doelen en in earlike wrâld. We moatte meielkoar troch de tiid. It is wichtich om dêroan te wurkjen foar en troch ús allegear. Allinnich dan kinne we in griene, ynklusyve, earlike en sterkere wrâld trochjaan oan ús bêrn en de kommende generaasjes.”

Landelijke SDG-vlaggendagen

Nederland telt intussen meer dan honderd gemeenten, die de zogenaamde SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) op lokaal niveau invoeren. Waadhoeke is één van deze SDG-gemeenten. Vandaag en morgen wappert de SDG-vlag bij deze gemeenten, net als bij honderden MKB’ers, scholen, bibliotheken en andere organisaties in het land. Deelnemers aan de vlaggenactie doen meer dan zomaar een vlag hijsen. Ze grijpen het moment aan om binnen de eigen organisatie of gemeente duurzaamheid op de agenda te zetten.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio