15.7 C
De Bilt

Wâlterswâld 10 woningen erbij: start bouwrijp maken van grond bij Adolarstrjitte

Wâlterswâld krijgt er tien woningen bij. Donderdagochtend gaf wethouder Kees Wielstra het officiële startsein voor het bouwrijp maken van de grond bij de Adolarstrjitte, nabij de Bonifatiusstrjitte.

Aan de rand van het dorp komen vier twee-onder-een-kap-woningen en zes vrijstaande woningen. Aannemer Daniel Pijnacker B.V. uit Kollum is begonnen met het geschikt maken van het terrein, zodat er in het najaar met de bouw gestart kan worden.

Wâlterswâld

Voorzitter Kees Boersma van Dorpsbelang Wâlterswâld: “Wy binne tige wiis dat ‘r dat der nei lange tiid wer boud wurdt yn ús doarp. Dêr is grut ferlet fan. De plannen binne yn goed oerlis mei de buert en belangstellenden út it doarp makke. Hiel bliid mei!”.

Tot gisteren konden belangstellenden zich voor een kavel inschrijven. Binnenkort worden de kavels door een loting verkocht.

Verschillende woningbouwprojecten op stapel

Over een paar weken start Daniel Pijnacker B.V. ook met het bouwrijp maken van de grond voor het uitbreidingsplan Jagerswei III in Broeksterwâld. En in 2024 wordt het nieuwbouwplan De Bosk in Feanwâlden uitgebreid. Ook zijn er voor volgend jaar nieuwbouwplannen in Rinsumageast en De Westereen.

Kijk voor een actueel overzicht op www.dantumadiel.frl/kavels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio