3.2 C
De Bilt

Werkbezoek ambtenaren EZK aan Noardeast-Fryslân

Noardeast-Fryslân – Op 18 juni 2021 hebben ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), een werkbezoek gebracht aan de gemeente Noardeast-Fryslân. Door in gesprek te gaan met collegeleden en vertegenwoordigers van dorpsbelangbestuurders hebben zij een betere indruk gekregen van de zorgen rondom gaswinning in dit gebied en de ontwikkelingen op het gebied van verzilting en de energietransitie.

Werkbezoek

De ambtenaren brachten, samen met wethouder Hanemaaijer, een bezoek aan het oostelijke deel van de gemeente.

Het bezoek startte met een lunch met burgemeester Johannes Kramer, wethouder Esther Hanemaaijer en Albert van der Ploeg (voorzitter van het ontzorgingsspoor van het omgevingsproces Ternaard).

Onder leiding van wethouder Hanemaaijer vertrok het gezelschap naar Munnekezijl. Hier vond een gesprek plaats tussen de delegatie van EZK en vertegenwoordigers van de besturen van dorpsbelangen van Munnekezijl, Warfstermolen, Kollumerpomp en Burum.

Gaswinning

Het onderwerp was de gaswinning in de regio en de gevolgen daarvan. Er was alle ruimte voor de leden van dorpsbelangen om hun ervaringen, angsten en gevoelens uit te spreken over de gaswinning in het gebied. Dit werd erg op prijs gesteld.

Energietransitie

Daarna vertrok het gezelschap naar Anjum. Daar werden presentaties gehouden over de energietransitie en verzilting. Aan het einde van de middag uitte de delegatie uit Den Haag zich zeer tevreden over het bezoek. Wethouder Hanemaaijer kijkt met een goed gevoel terug op het bezoek. “Het is belangrijk voor het gebied dat er naar de mensen geluisterd wordt. Ik heb echt de indruk dat hier deze middag veel aandacht voor was”, aldus een tevreden wethouder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio