11.5 C
De Bilt

Winnaars ‘Gezondste klas van Leeuwarden’ koken samen met Mama Mascha

Groep 6/7/8 A van basisschool de Oldenije is uitgeroepen tot Gezondste klas van de gemeente Leeuwarden! De prijs? Een kookworkshop van Mama Mascha! Afgelopen maandag 17 juli maakten de kinderen onder begeleiding een heerlijke, gezonde pasta met veel verse groenten! De winnarde uit de winnende klas had een leuke, creatieve video ingezonden waarin duidelijk werd dat zij super gezond bezig zijn op school. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de klas haar eigen groentes kweekt en dat er elke ochtend wordt gevraagd hoe iedereen zich voelt.

Gezondste klas van Leeuwarden

Naast dat de winnaars uit de winnende klas eigen groentes kweken op het schoolplein en aandacht heeft voor mentale gezondheid, drinken zij ook veelal kraanwater en worden er veel boeken gelezen. Een terechte winnaar. Wethouder Nathalie Kramers: “We zijn blij met alle basisschoolklassen die aandacht besteden aan het maken van gezonde keuzes. En wij hopen dat een wedstrijd zoals deze andere klassen inspireert hetzelfde te doen!”

Gezondste klas. Foto: Mitch De Pon

Wedstrijd om gezonde keuzes aan te moedigen

Om klassen extra aan te moedigen gezonde keuzes te maken, heeft de gemeente de ‘Gezondste klas van de Gemeente Leeuwarden’ in het leven geroepen. Na het plaatsen van de oproep om mee te doen aan de wedstrijd, zijn er meerdere aanmeldingen binnen gekomen bij de gemeente. Alle inzendingen waren van erg hoge kwaliteit.

Wordt jouw klas volgend jaar de winnaar?

Ieder jaar zoekt de gemeente Leeuwarden de gezondste klas van de gemeente. Dit gebeurt altijd in de Week van de Gezonde Jeugd. Wil je een reminder voor volgend jaar? Mail dan nu alvast naar jogg@leeuwarden.nl of houd onze socials in de gaten!

Gezondste klas. Foto: Mitch De Pon

Opgroeien in een gezonde omgeving

De Gezondste klas van Leeuwarden is georganiseerd vanuit het JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst). Gemeente Leeuwarden is sinds 2015 een JOGG-gemeente. Samen met lokale partners zetten zij zich in om alle kinderen in Leeuwarden op te laten groeien in een gezonde omgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio