15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Wolwêzen wint publieksprijs Over de Drempel

Op vrijdag 26 mei 2023 presenteerden negen nieuwe, uiteenlopende projecten in het programma Over de Drempel zich voor publiek in de DOAS te Leeuwarden. De projecten zijn in het komende jaar zichtbaar in Leeuwarden en omliggende dorpen. Het publiek verkoos het project Wolwêzen van initiatiefnemers Geartsje van der Zee en Rachel Schuit tot winnaar van de publieksprijs. Zij ontvingen een cheque ter waarde van €1.000.

In de gemeente Leeuwarden zet het programma Over de Drempel kunst en cultuur in om eenzaamheid aan te pakken. Culturele makers en maatschappelijke initiatieven brengen mensen bij elkaar en gaan aan de slag met eenzaamheid. Met een positieve insteek kijkt het programma naar oplossingen, in plaats van de problemen die met eenzaamheid gepaard gaan.

Wolwêzen

Tijdens de presentatie op 26 mei vertelden initiatiefnemers van de nieuwe projecten elkaar en het aanwezige publiek over hun plannen voor het komende jaar. Daarna werd er gestemd voor de publieksprijs. Die ging naar Wolwêzen. Dat is een samenwerking tussen kunstenaars, jongeren, welzijnsorganisaties en het Friese landschap. Het is een maakproces als dialoog tussen de jongeren en tussen mens en natuur. De initiatiefnemers gebruiken het geld van de publieksprijs als extra stimulans voor het werven van jongeren voor hun project.

Daarnaast werd tijdens de bijeenkomst bekend gemaakt dat ook de gemeente Harlingen deel gaat nemen aan Over de drempel. Zij starten met een pilotproject in het Oosterpark, dat zich richt op eenzame ouderen.

Over de Drempel is een programma van de gemeente Leeuwarden en Arcadia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio