15.6 C
De Bilt

Woning Oldegalileën gesloten vanwege overtreding prostitutieregelgeving

Op vrijdag 30 september is een woning gelegen aan de Oldegalileën in Leeuwarden op last van burgemeester Buma met spoed gesloten. De politie en de gemeente hadden na tips het sterke vermoeden dat de woning werd gebruikt als seksinrichting en dat vermoeden werd versterkt toen zij medio september op controle gingen. Bij nader onderzoek bleek dat er inderdaad sprake was van prostitutie.

Woning Oldegalileën

Burgemeester Buma wil met de sluiting van de woning aan de Oldegalileën overlast door  prostitutie in de buurt tegengaan en wil ook voorkomen dat de woning opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruik. In Leeuwarden willen we geen onvergunde prostitutie. Daarom is de woning per direct gesloten.

De sluiting is in eerste instantie voor maximaal 14 dagen (spoedsluiting). In deze periode wordt een nieuw besluit voorbereid om de woning op grond van het aangescherpte handhavingsbeleid voor de duur van 6 maanden te sluiten.

Melden

De gemeente laat weten dat inwoners die signalen of vermoedens van criminele activiteiten hebben in hun straat of buurt, dat kunnen melden bij de gemeente via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of via  Meldpunt Overlast Leeuwarden (MOL) (14058)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio