15.5 C
De Bilt

Voor woningbouw De Zuidlanden en Middelsee in Leeuwarden levert Rijk financiële ondersteuning

Voor een versnelling van de woningbouwontwikkeling in De Zuidlanden en Middelsee, krijgt de gemeente Leeuwarden een financiële bijdrage van het Rijk van €13,3 miljoen. Daarmee kan de gemeente infrastructurele maatregelen nemen, zodat het beoogde aantal woningen eerder gebouwd kan worden.

Gemeente Leeuwarden is buitengewoon verheugd met deze bijdrage

De gemeente wil het geld gebruiken voor geluidsschermen, twee fietstunnels, meerdere bruggen en een mobiliteitshub. Door deze bijdrage wordt het plan financieel haalbaar en kan het bestemmingsplan vastgesteld worden. Daarnaast kunnen we de woningen eerder bouwen omdat we deze investeringen naar voren kunnen halen.

“Dit is een belangrijke impuls voor de woningbouw in Middelsee, maar ook voor de kwaliteit van de openbare ruimte. Bij het bezoek van minister Hugo de Jonge in april aan Leeuwarden hebben we dit blijkbaar goed kunnen overbrengen”, vertelt wethouder Hein De Haan. “De investeringen dragen ook bij aan de ambities van het college op het gebied van duurzame en gezonde mobiliteit”, vult wethouder Evert Stellingwerf aan.

€ 7,5 miljard door kabinet beschikbaar gesteld voor nieuwe woningbouw

Een deel van dat bedrag wordt besteed aan zogeheten ‘versnellingsafspraken’. Die zijn van toepassing op locaties waarbij door investeringen in mobiliteit en infrastructuur de woningbouw versneld wordt. Binnen drie tot vijf jaar moet de schop in de grond.

In een bestuurlijk overleg met het Noorden heeft minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening met een kamerbrief de locaties bekend gemaakt die in deze eerste ronde een bijdrage ontvangen. In totaal gaat het in Noord-Nederland om ongeveer €100 miljoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio