11.8 C
De Bilt

Woningen gesloten vanwege overtreden Opiumwet

Op donderdag 14 april 2022 zijn op last van burgemeester Buma twee woningen in Leeuwarden gesloten. Dit betreft een woning aan de Tjalkstraat en een woning aan de Cambuurstraat. In de woning aan de Tjalkstraat trof de politie op 24 februari 2022 een in werking zijnde hennepkwekerij aan, met in totaal 671 hennepplanten.

Hennepkwekerij

De kwekerij was professioneel ingericht met aan hennepteelt gerelateerde goederen, zoals assimilatielampen, groeimiddelen, een voedingscomputer, koolstoffilters, slakkenhuizen en ventilatoren. Ten behoeve van de hennepkwekerij werd illegaal stroom afgetapt. De woning is gesloten voor de duur van 3 maanden.

GHB en grondstoffen

In de woning aan de Cambuurstraat trof de politie op 10 januari 2022 hoeveelheden van 4,48 gram amfetamine, 45,35 gram GHB en 68 gram hennep aan. Daarnaast werden grondstoffen voor de productie van GHB aangetroffen, evenals een hoeveelheid van 30,30 gram ketamine. Deze woning is gesloten voor de duur van 6 maanden.

Woningen gesloten

Op basis van de Opiumwet is de burgemeester bevoegd om deze woningen te sluiten en die bevoegdheid gebruikt hij hier. Sluitingen zoals deze zijn een goed voorbeeld van de uitvoering van het handhavingsbeleid in de gemeente Leeuwarden; het doel van dit beleid is – kort gezegd – het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van drugsgerelateerde onveiligheid en/of overlast voor omwonenden.

De gemeente, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie werken intensief samen om tegen illegale drugshandel op te treden. In 2022 is tot nu toe (met deze woning erbij) negen keer gebruik gemaakt van deze bevoegdheid door de burgemeester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio