14.2 C
De Bilt

Zonnepark de Kie in Franeker operationeel

Franeker – Zonnepark de Kie, gerealiseerd door het gespecialiseerde bedrijf Solarfields, is gisteren operationeel gegaan. Het zonnepark in Franeker gaat zo’n 3.000 huishoudens van energie voorzien.

“We zijn erg trots op het feit dat zonnepark de Kie nu echt operationeel is.”, geeft Henk Groenewold, projectmanager van dit project, aan. “Er zijn 29.008 zonnepanelen geplaatst in Franeker. Solarfields vindt het belangrijk om geïnteresseerden mee te laten participeren in een zonnepark. Thuis zonnepanelen plaatsen is niet voor iedereen een mogelijkheid. Het is geweldig dat investeren in groene energie op deze manier voor iedereen een mogelijkheid is!”

Zonnepark de Kie

Zonnepark de Kie is sinds vandaag in werking gezet en ligt in Franeker, ten westen van het bedrijventerrein met dezelfde naam. Het door Solarfields en ib vogt gerealiseerde zonnepark is vandaag opgeleverd in goede samenwerking met de gemeente Waadhoeke. Het project levert naar verwachting in het 1e productiejaar 10.024.740 kWh aan stroom. Dit is voldoende om ruim 3.000 huishoudens van elektriciteit te voorzien. De landschappelijke inpassing zal in een later stadium aangebracht worden.

Samenwerking ZonnepanelenDelen

Vanaf 6 maart is het voor geïnteresseerden mogelijk om via de website www.zonnepanelendelen.nl/project/franeker mee te investeren in dit project. De mogelijkheid om geïnteresseerden te laten investeren in het Franeker zonnepark de Kie is mogelijk gemaakt middels een samenwerking met platform ZonnepanelenDelen. Deze samenwerking is een primeur voor ontwikkelaar Solarfields. Het is mogelijk om één of meerdere zonnedelen à €25,- te investeren. In totaal is er €100.000,- beschikbaar gesteld aan zonnedelen.

Solarfields

Solarfields is een ervaren ontwikkelaar van grondgebonden zonneparken en grootschalige zonnesystemen. Het bedrijf ontwikkelt eigen projecten en biedt ondersteuning bij de realisatie van projecten van anderen. Om de energietransitie te versnellen stimuleert het bedrijf, samen met haar partners, de ontwikkeling van zonneparken in Nederland. Solarfields verwacht dit jaar nog minimaal 5 projecten te realiseren.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio