16.8 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Dronten zoekt Cyber Agents!

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, zo ondervinden we ook in gemeente Dronten. Daarom doet de gemeente Dronten mee aan HackShield. Samen met politie Dronten roept de gemeente zoveel mogelijk kinderen van 8 tot en met 12 jaar op om de game HackShield te spelen. Met het spelen van de game kunnen kinderen Cyber Agents worden die online gevaar herkennen en kunnen voorkomen. Zo leren zij zichzelf en hun omgeving beschermen tegen cybercriminelen. 

Digitale veiligheid

In de game staan digitale veiligheid en educatie centraal. Kinderen leren spelenderwijs meer over de digitale wereld en online gevaar en worden getraind tot Cyber Agent. Cybercriminaliteit herkennen en voorkomen is niet alleen voor kinderen, maar voor veel mensen moeilijk. Ouders, grootouders, broers of zussen herkennen en voorkomen ook niet altijd de digitale gevaren die er zijn. Door de game HackShield te spelen en Cyber Agent te worden leren kinderen hoe ze zichzelf én hun omgeving digitaal kunnen beschermen.

Huldiging in Dronten

De beste Cyber Agents van de gemeente Dronten worden officieel gehuldigd. Tegelijk is woensdag in de gemeentes Noordoostpolder en Urk een vergelijkbare campagne voor HackShield gestart. Na de lokale huldiging strijden we verder en volgt er nog een huldiging van de beste Cyber Agent van Noordelijk Flevoland.

Ouders/verzorgers opgelet!

Zijn uw kinderen potentiële Cyber Agents? Help hen mee Cyber Agent te worden en wijs hen op de game HackShield via www.joinhackshield.nl/gemeente/dronten. De game is online en gratis te spelen op www.joinhackshield.nl of download de app voor smartphone of tablet. Na invullen van een woonplaats, wordt er kans gemaakt op een officiële huldiging tot beste Cyber Agent van gemeente Dronten en of van Noordelijk Flevoland. 

Helpt u mee?

Werkt u met (ouders/verzorgers van) kinderen of bezoeken zij uw locatie regelmatig? Help dan mee om kinderen en hun omgeving veiliger te maken door HackShield onder de aandacht te brengen. Voor promotiemateriaal kunt u contact opnemen met Kelly Braat via tel 14 0321.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio