2 C
De Bilt

Fietspaden tussen de Grietenij en Zuidbrug vanaf 23 juli om 18.00 uur weer open

Lelystad – Sinds medio juni is tussen de Grietenij en de Zuidbrug hard gewerkt aan de e-bikeroute tussen de Zuidbrug, Markebrug en de Grietenijbrug. De e-bikeroute wordt een snelle en veilige (fiets)verbinding tussen Station Lelystad en Lelystad Airport (Businesspark) via Porteum. Dit harde werken heeft ervoor gezorgd dat de route ruim een week eerder klaar is dan gepland.

Porteum

Rondom Porteum is vanwege de aanleg van parkeerplaatsen en schoolpleinen nog veel bouwverkeer. Om ervoor te zorgen dat de situatie veilig blijft voor fietsers en bouwvakkers, blijft het stukje e-bikeroute bij Porteum nog tot en met zondag 22 augustus afgesloten.

Zuidbrug en Voorstraatbrug afgesloten

De Zuidbrug en de Voorstraatbrug blijven afgesloten tot en met zondag 22 augustus. Dit is nodig voor de verkeersveiligheid. De rest van de fietspaden in het campusgebied is vanaf vrijdagmiddag 23 juli om 18.00 uur weer toegankelijk voor fietsers. Vanaf dat moment kan gebruik worden gemaakt van dit mooie nieuwe fietspad om van de ene kant naar de andere kant van Lelystad te komen. Het nieuwe fietspad is met groene lijnen op het kaartje aangegeven. In rood zijn de delen aangegeven die nog niet toegankelijk zijn. Oude fietspaden zijn niet meer in gebruik.

Hier kan weer gefietst worden

Het kaartje is ook online te bekijken. Daarop kunt u zien welk deel toegankelijk is voor fietsers. Er is een omleidingsroute via de Markerbrug aangegeven. Deze omleidingen zijn ter plaatse aangegeven met gele borden.

Vanuit of richting Palazzo

Fietsers vanuit of richting Palazzo kunnen via de Markebrug door de Waterwijk, door de Torenvalktunnel naar Palazzo. Ook deze omleiding is met gele borden aangegeven.

Vanaf maandag 23 augustus alle fietspaden open

De werkzaamheden rondom Porteum duren tot de school haar deuren opent. De nieuwe afsluiting blijft bestaan tot en met zondag 22 augustus. Vanaf maandag 23 augustus zijn alle afzettingen weg.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio