19.7 C
De Bilt

Giftige cobra ‘neemt de benen’ in Lelystad – politie waarschuwt

In Lelystad is er gisteren mogelijk een giftige Cobra ontsnapt uit een woning aan de Sont. De eigenaar had laten weten aan de politie dat hij de slang niet meer kon vinden. Hierop heeft de politie een waarschuwing naar alle bewoners van Lelystad doen uitgaan om ramen en deuren gesloten te houden.

Ook wordt geadviseerd huisdieren voorlopig binnen te houden en honden aangelijnd te houden.

Niet zelf proberen vangen maar 112 bellen

De ontsnapte slang is volgens de eigenaar een schildneuscobra van ongeveer 50 centimeter lang. Het dier is van zichzelf vrij schuw, maar zal zich verdedigen als het zich aangevallen of bedreigd voelt. ‘Als mensen de slang zien of mogelijk gebeten zijn door het dier, moeten zij direct 112 bellen. Probeer het reptiel vooral niet zelf te vangen’, klinkt de oproep van de politie.

Cobra mogelijk nog in huis

Ondanks dat er speciale slangenvallen zijn uitgezet en er een speciale speurhond is ingezet, is het ook nog mogelijk dat de cobra nog gewoon in het huis van de eigenaar zit. De dieren zoeken dan vaak donkere plekken op. Zo werd er onlangs nog een ‘ontsnapte’ groene mamba teruggevonden op de zolder van de eigenaar achter een gipsmuur. Toch is het advies om waakzaam te blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio