2 C
De Bilt

Grote Lelystadse Verkeersquiz 2021 via livestream

Lelystad – De finales van de Grote Lelystadse Verkeersquiz 2021 voor basisschoolleerlingen uit groep 6 vonden dit jaar op een bijzondere manier plaats. Dit keer waren de klassen aanwezig via livestreams. Maandag 21 juni 2021 presenteerde Klaas van Kruistum de quiz. Hij is bekend van tv-programma’s als “Klaas kan alles”, “Checkpoint” en “Wie is de MOL”.

Winnaar verkeersquiz

Na een spannende strijd won basisschool De Driemaster met de beste kennis van verkeersregels en verkeersinzicht. De twee leerlingen wonnen de wisselbeker én vertegenwoordigen aanstaande dinsdag gemeente Lelystad in de finale van de Grote Verkeersquiz Flevoland 2021. Wethouder Luc Baaten reikte de beker uit aan de dolblije leerlingen van de winnende school. De prijs voor de school met het leukste spandoek is ook gewonnen door Basisschool De Driemaster.  

De finale

Tijdens de finales op 21 juni jl. gingen vijf klassen van vijf verschillende scholen de strijd met elkaar aan om te zien welke school het meeste weet over verkeersregels en het beste verkeersinzicht heeft. Met op het podium twee enthousiaste kinderen per school aan ‘Klaas’ zijde en fanatieke leerlingen op het puntje van hun stoel in de klas, was de spanning om te snijden. De finale werd gehouden op het podium en via een live uitzending in het theater. 

De eindstrijd

Per school speelden de twee beste leerlingen op het podium in de finale. Klasgenoten moedigden hen vanuit de klas aan met spandoeken en konden de score zien op een groot scherm. De jonge deelnemers beantwoorden vragen over Lelystadse verkeerssituaties. Het zijn praktijkgerichte situaties uitgebeeld door middel van foto’s, video’s of situatieschetsen, die de leerlingen zelf ook vaak tegen komen. 

Presentaties

Elke school heeft afgelopen week een korte presentatie opgenomen of voorbereid over een bepaalde verkeerssituatie, waarmee in de finale extra punten kon worden verdiend. De leerlingen zijn er duidelijk superdruk mee geweest want de mooiste presentaties kwamen voorbij. Van korte toneelstukjes over de dode hoek tot uitleg over de voordelen van richting aangeven op je fiets.

Verkeerseducatie

De gemeente Lelystad werkt al sinds de jaren ’70 aan het verbeteren van het fietsklimaat en dus ook aan de fietsveiligheid. De gemeente vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk. Wethouder Luc Baaten: “We willen dat iedereen zo veilig mogelijk kan deelnemen aan het verkeer. Verkeerslessen voor kinderen zijn dan ook essentieel om te zorgen voor voldoende verkeerskennis bij deze kwetsbare groep in het verkeer. De Grote Lelystadse Verkeersquiz helpt bij het verbeteren van deze verkeerskennis en is een prachtig jaarlijks terugkerend evenement waarin verkeerseducatie en spelplezier samenkomen.”

Partners

De Grote Lelystadse Verkeersquiz wordt elk jaar georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en de gemeente Lelystad. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdrage van de provincie Flevoland.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio