14.5 C
De Bilt

Walibi Holland investeert ondanks recessie in nieuwe attracties en zet vol in op duurzaamheid

Walibi Holland investeert de komende jaren in nieuwe attracties en gebieden waarbij de focus, naast tieners en jongvolwassenen, wordt verlegd naar families met kinderen. Door de groeistrategie verder door te voeren wil het park meer dan 1 miljoen gasten verwelkomen. Dit jaar wordt een nieuwe familie zone geopend. In 2025 beleeft het park een wereldprimeur met een dubbele rollercoaster. Maar minstens zo belangrijk is het voor Walibi Holland om in 2030 volledig CO2 neutraal te zijn.

Mascha Taminiau, General Director legt uit: “In de komende jaren zal er hard gewerkt worden om zowel de duurzaamheidsdoelstelling als de groeidoelstelling te behalen. Om jaarlijks meer dan 1 miljoen gasten te ontvangen zullen er bijzondere investeringen gedaan worden. Op deze manier wordt de familiedoelgroep in de spotlights gezet terwijl we nog steeds het coolste park blijven voor wie op zoek is naar een dagje ‘’HardGaan”.

Familie zone Walibi Holland: Speed Zone – OFF ROAD

​De start van het nieuwe seizoen van 2023 wordt ingeluid met een gloednieuwe familie zone. Deze maakt deel uit van de in 2020 vernieuwde Speed Zone en krijgt de naam Speed Zone – OFF ROAD. Dé blikvanger in deze familie zone is een stoere junior coaster genaamd Eat my Dust, met daarin geïntegreerd een attractie van het type magic bikes die de naam Wind Seekers heeft gekregen (beiden van attractiebouwer Zamperla). Interactieve speelfonteinen Cooldown (van PlayFountain uit Soest) zorgen daarbij voor veel nat speelplezier.

Dit alles wordt aangevuld met een horecagelegenheid en een groot terras waar ouders zich kunnen ontspannen terwijl de kinderen zich inspannen. Het attractieaanbod wordt hiermee aanzienlijk uitgebreid en versterkt voor families met kinderen tot 10 jaar.

In 2025: Dubbele achtbaan: Raptor coaster

​In 2025 wordt het aanbod verder uitgebreid met een zogenaamde dubbele raptor single-rail rollercoaster van RMC (de bouwer van UNTAMED uit 2019). Dit is een Europese primeur als attractietype en een heuse wereldprimeur in de dubbele uitvoering zoals hij in Walibi Holland zal worden geïnstalleerd. Men kan kiezen tussen de familievriendelijke of de heftigere variant, die ook over de kop gaat.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio