4.8 C
De Bilt

10 nieuwe buitentaps in onze stad

Heerlen – Het aantal buitentaps wordt van 4 uitgebreid naar 14 taps. Dit gebeurt nog voor het eind van de maand. Het water uit de taps is van WML en hetzelfde veilige drinkwater als bij mensen thuis in de kraan. Met de buitentaps wil de gemeente het gemakkelijker maken voor mensen onderweg om gratis water te tappen. Het water uit deze taps is van WML en hetzelfde als thuis in de kraan.

Nu in coronatijd is hygiëne nog belangrijker dan normaal. Iedereen die een slokje Heerlen of slokje Òs Gebrook tapt zorgt dat de handen schoon zijn bij het indrukken van de bedienknop. Als dat niet zo is, gebruik je een schoon zakdoekje of bijvoorbeeld een sleutel om de knop mee aan te raken. 

De locaties van de buitentaps zijn:

1 Ridder Hoenstraat, ingang Ridderhoenpark

2 Prof Koopmansstraat, speeltuin Terveurdt

3 Versiliënbosweg, sportpark Varenbeuk

4 Schaapskooiweg, ingang Brunssummerheide

5 Spoorsingel, Maankwartier Nrd Busstation

6 Bekkerweg, ingang park Bekkerveld

7 Valkenburgerweg, onderwijsboulevard

8 Benzenrade, bij de kapel

9 Imstenraderbos, parkeerplaats RKHBS

10 Wannerstraat, winkelcentrum Heerlerheide

Goed voor het milieu en jezelf

“Kraanwater is gezond en milieuvriendelijk,” zegt wethouder Charles Claessens (Duurzaamheid) “Met de uitbreiding van de buitentaps hebben mensen die onderweg zijn in onze stad voldoende mogelijkheden om aan gratis water te komen. Zeker in de zomer geen overbodige luxe. Ik vraag iedereen om extra op de hygiëne te letten in coronatijd, zodat we veilig gebruik kunnen maken van de taps.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio