17.5 C
De Bilt

4 x 11 joar Ummer d’r Neaver, nog ing kieër!

Ummer d’r Neaver viert dit jaar haar 4 x 11 jarig bestaan. Dit jubileum wordt door de Kerkraadse cultband samen met hun muziekvrienden in stijl gevierd met een afscheidsconcert, in het weekend van 4 tot en met 6 oktober 2024, met een paviljoen op de Markt in Kerkrade. Wethouder Jo Schlangen (Cultuur) geeft aan dat het evenement aanhaakt op de succesformule van de Kerkraadse band. “De opzet van het event draagt bij aan de instandhouding van het culturele carnavalserfgoed, straalt Beleef Kerkrade uit en kan daarmee op steun vanuit de gemeente rekenen”, aldus Schlangen.

4 x 11 joar Ummer d’r Neaver

Ummer d’r Neaver bestaat dit jaar 44 jaar en wil dit jubileum met een evenement vieren in hun geboorteplaats Kerkrade. De band is in Kerkrade opgericht en bekend geworden met tal van carnavalsnummers. Inmiddels is Ummer d’r Neaver uitgegroeid tot een regionaal bekende band en terugkerend deelnemer aan het LVK.

Weekend van 4 en 5 oktober 2024

Op vrijdagavond 4 en zaterdagavond 5 oktober 2024 staat Ummer d’r Neaver voor de állerlaatste keer in originele bezetting op het podium. Alle hits van de afgelopen jaren komen live voorbij. Naast Ummer d’r Neaver treden ook hun muzikale vrienden op zoals onder meer Frans Theunisz, Big Benny, Guido Frissen (voormalig lid Schintaler en Ummer d’r Neaver) en de feestband Tonca. “Tante Annie zal ook aanwezig zijn om zakdoekjes uit te delen om de tranen op te vangen. Het belooft een verrassende, onvergetelijke maar vooral verdrietige avond te worden”, aldus Meijs.

Promskonzeët

Op zondag 6 oktober 2024 wordt een Promskonzeët in samenwerking met Harmonie Sint Philomena georganiseerd. Joost Meijs en Marc Hermans gaan samen met de ouderen, eenzamen en hulpbehoevenden aan de slag met een passende programmering. “Met deze opzet wordt ingespeeld op de sociaal-maatschappelijke behoefte aan vertier voor deze doelgroepen”, aldus wethouder Jo Paas (Ouderenbeleid). Het definitieve programma voor de zondag wordt volgend kwartaal gepresenteerd.

Organisatie

HM Event Company tekent voor de organisatie van 4 x 11 joar Ummer d’r Neaver, nog ing kieër! Daarna zal definitief het doek vallen voor de band die decennia lang Limburg onveilig heeft gemaakt.

Tickets

Tickets voor vrijdagavond 4 en zaterdagavond 5 oktober 2024 zijn verkrijgbaar via   https://shop.tickli.nl/event/Nog-ing-kieer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio