19 C
De Bilt

Aanpak historische woningen Nuinhofwijk Nuth

De woningen in de Nuinhofwijk in Nuth zijn ruim 100 jaar oud. Ze zijn al eens opgeknapt, maar nu is het tijd voor een ingrijpende aanpak. Een deel van de huizen wordt gerestaureerd, een ander deel gesloopt en nieuw gebouwd. Op donderdag 23 maart werden de plannen gepresenteerd aan de bewoners van de wijk.

Ingrijpende aanpak historische woningen

Veel huizen in de Nuinhofwijk hebben gebreken, zoals vochtproblemen, scheuren in het metselwerk en bolstaande gevels. Verder zijn de huizen niet energiezuinig en niet levensloopbestendig. De staat van de huizen, het lage energielabel en de wens om passende woningen voor de wijkbewoners te bouwen, zijn de reden voor een ingrijpende aanpak.

Wat gaat er gebeuren?

Het plan is om het hart van de wijk, de karakteristieke panden in de Tiendstraat, grondig te restaureren. Ook 17 beeldbepalende hoekpanden worden gerestaureerd. De overige huizen maken plaats voor comfortabele en duurzame nieuwbouwwoningen: 12 eensgezinswoningen en 31 levensloopbestendige woningen. Vanwege de status als Rijksmonument sluit het ontwerp van de nieuwbouw aan bij de historische huizen.

Impressie straat
Impressie straat – Beeld: gemeente Beekdaelen

Financiering

De ontwikkeling van de Nuinhofwijk is een kostbaar project. Niet alleen Wonen Zuid en gemeente Beekdaelen dragen hieraan bij. Ook wordt een deel gefinancierd vanuit subsidies. Zo draagt de Rijksoverheid bij vanuit het volkshuisvestingsfonds en de Regiodeal, die we ontvangen via Parkstad Limburg. Ook de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de subsidieregeling Kwaliteit Limburgse Centra van de Provincie Limburg zorgen ervoor dat dit project gerealiseerd kan worden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.wonen-zuid.nl of www.beekdaelen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio