17.1 C
De Bilt

Baanbrekend Werk naar Werk voor Heerlen

Heerlen – Het project Baanbrekend Werk (BbW) wordt ondergebracht bij de stichting Werk voor Heerlen (WvH). Het college van Burgemeester en Wethouders en het bestuur van Werk voor Heerlen hebben daarvoor een voorlopig besluit genomen.

Baanbrekend aan de slag

Medewerkers van de gemeente Heerlen en van WvH gaan de komende weken aan de slag om een bedrijfsplan op te stellen. De ondernemingsraden van beide organisaties moeten ook nog een advies geven over de samenvoeging. Als dat achter de rug is kan het college een definitief besluit nemen. Dat gebeurt waarschijnlijk eind juni. Zowel WvH als BbW zijn er voor mensen met een bijstandsuitkering die vallen onder de Participatiewet. Doelstelling van beide organisaties is het arbeidsfit maken van mensen en hen te begeleiden naar een baan op de reguliere arbeidsmarkt.

Kleine verschillen

In de uitvoering zitten kleine verschillen. Bij BbW werken mensen met behoud van uitkering en doen aanvullend werk. Bijvoorbeeld als stadsinformant, buurthulp of toezichthouder. Bij WvH werken mensen alleen de eerste drie maanden met behoud van uitkering. Daarna gaan ze aan de slag in een betaalde baan. In de praktijk komt het geregeld voor dat mensen van BbW doorstromen naar WvH. Incidenteel gaan kandidaten van WvH tijdelijk terug naar BbW.

Voordelen van samengaan

Omdat de aanpak bij beide projecten zoveel overeenkomst vertonen, ligt het voor de hand om de krachten te bundelen. Dat moet leiden tot voordelen op het gebied van inhoud, structuur, aanpak en geld. Ook de uitkeringsgerechtigden die bij BbW of WvH werken, profiteren van de samenvoeging. Zij kunnen kiezen uit een uitgebreider pakket van aanvullend en bestaand werk. Zo vinden ze gemakkelijker iets dat goed bij hen past. En dat maakt de kans op een reguliere baan ook weer groter.

Volgens wethouder Martin de Beer is dit een logische stap in de ontwikkeling van beide organisaties. “Zowel WvH als BbW werken voor dezelfde mensen. Zij worden daardoor beter. En daar doen we het voor.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio