13.1 C
De Bilt

Beleefnachten zorgen voor unieke beleving in Kerkrade

Kerkrade – Van 7 t/m 15 september strijkt de Ecocapsule neer in Kerkrade voor de speciale Beleefnachten die de gemeente organiseert in samenwerking met diverse toeristische partijen. Veertien gelukkige prijswinnaars krijgen de kans om Kerkrade eens heel anders te beleven: in een mobiele hotelkamer op unieke plekken. Deze bijzondere plekken zijn GaiaZOO, het landgoed van boer Lanckohr, de Botanische Tuin, Abdij Rolduc en Columbus earth center. ‘De gemeente Kerkrade verleidt toeristen graag tot een meerdaags verblijf in onze mooie stad. Daarbij willen we met name unieke overnachtingsmogelijkheden stimuleren. Het project Beleefnachten Kerkrade sluit hierbij naadloos aan’, aldus wethouder Tim Weijers (Toerisme & Marketing).

Onvergetelijke ervaring

De afgelopen weken maakte het publiek via de sociale media van de betrokken partijen kans op een overnachting in de Ecocapsule. De Ecocapsule is een zelfvoorzienende mobiele hotelkamer en is een onderdeel van Sleeping Experience B.V. Dit concept past in het duurzaam toerisme van Limburg, aangezien gasten op bijzondere plaatsen energieneutraal kunnen overnachten. De gehele provincie Limburg fungeert als het ware als een groot hotel, waarbij de gasten zelf de plek van hun kamer kunnen kiezen. Zo is iedere overnachting een onvergetelijke ervaring op een unieke plek, in dit geval dus in Kerkrade.

Enthousiaste samenwerking

De Beleefnachten in de Ecocapsule worden aangeboden door de gemeente Kerkrade, in nauwe samenwerking met de betrokken partijen. Naast een overnachting in de Ecocapsule, inclusief ontbijt, krijgen de winnaars een ‘goodiebag’ waarmee zij gratis een bezoek kunnen brengen aan de deelnemende locaties. Wethouder Weijers: ‘Door samenwerking zetten we Kerkrade nog meer op de kaart. Alle partijen waren direct enthousiast over deze Beleefnachten. Een project als dit toont aan dat we samen op de goede weg zijn.’

Startsein in GaiaZOO

Zaterdag 7 september gaf wethouder Weijers in GaiaZOO het startsein voor de Beleefnachten Kerkrade. Dit gebeurde in aanwezigheid van Rob Huppertz (directeur GaiaZOO), André Köppen (Sleeping Experience) en het eerste koppel dat een Beleefnacht in de Ecocapsule meemaakt, Saar en Lieve Kloth. ‘Voor mijn dochter is deze overnachting extra speciaal’, vertelt Saar Kloth. ‘Zij geeft om de natuur en vanaf haar eerste verjaardag zijn wij kind aan huis in deze prachtige dierentuin. Dit is een geweldige ervaring in een wel heel bijzondere hotelkamer.’ Ook Rob Huppertz reageert enthousiast: ‘Deze unieke Beleefnachten passen perfect bij de visie van GaiaZOO om méér te zijn dan een dierentuin. Als grote aanjager van toeristische ontwikkelingen in Kerkrade hopen wij niet alleen dagtoeristen, maar ook verblijfsgasten te wijzen op al het moois dat Kerkrade te bieden heeft.’

Programma

De Ecocapsule staat achtereenvolgens op de volgende locaties in Kerkrade:
7-9 sept             GaiaZOO, Dentgenbachweg 105
9-11 sept            Melkveehouderij Lanckohr Agri, Herenanstelerweg 5
13-14 sept          Botanische Tuin Kerkrade, St. Hubertuslaan 74
14-15 sept          Abdij Rolduc, Heyendallaan 82
12-13 okt            Columbus earth center, Museumplein 2 *

* De Beleefnacht bij Columbus earth center wordt gekoppeld aan het Changemakers Festival dat op 12 en 13 oktober 2019 plaatsvindt in zowel Columbus, Cube als Continium. Dit festival toont het publiek actuele en toekomstige ontwikkelingen die het verschil (kunnen) gaan maken. De Ecocapsule sluit perfect aan bij dit thema.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio