4.1 C
De Bilt

Alle Limburgse agrariërs kunnen meedoen met de Bezemactie Limburg. Met deze actie kunnen zij kosteloos, anoniem en laagdrempelig restanten van gewasbeschermingsmiddelen laten ophalen op het bedrijf door een erkend afvalverwerker.

Actie van Provincie en Waterschap Limburg

Deelnemers worden bezocht door adviseurs van lokale handelsorganisaties. De bezemactie is mogelijk gemaakt door Provincie Limburg en Waterschap Limburg in samenwerking met uw gemeente. Op deze manier werken we aan een betere grond- en oppervlaktewaterkwaliteit.

Voor wie bedoeld?

De bezemactie is bedoeld voor alle agrarische bedrijven in Limburg. Grote of kleine bedrijven, in alle sectoren, actief of gestopt. U kunt meedoen!

Aanmelden tot en met 23 februari 2018

Van 1 december 2017 t/m 30 maart 2018 vindt de actie plaats. Aanmelden kan tot en met 23 februari 2018.

Welke handelsorganisaties doen mee?

Agrea, Agrifirm, Aliance, Agrizo, Delphy, Horticoop, Huntjens BV, Mertens, Royal Brinkman BV, Steins gewasverzorging en Vitelia Agrocultuur.

Hoe werkt het?

U meldt zich aan via www.bezemdoordemiddelenkast.nl. Na aanmelding belt een adviseur om een bedrijfsbezoek in te plannen. De adviseur bekijkt welke middelen wel of niet zijn toegelaten. Middelen waar u vanaf wilt zet u apart in de middelenkast en legt daarbij de bezembon (krijgt u van adviseur). Op de bezembon staat de af te voeren hoeveelheid. Dit dient als deelnemersbewijs.

Binnen 8 weken na het bezoek worden de (restanten) bestrijdingsmiddelen opgehaald door een erkend afvalinzamelaar.

Meer informatie

Meer informatie staat op www.bezemdoordemiddelenkast.nl of bel de Bezemfoon op 0345-470 747.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio