2.4 C
De Bilt

Bibliotheek weer open: profiteer nu van gratis abonnement!

Brunssum – Vanaf donderdag 20 mei gaan de bibliotheken weer (beperkt) open. Inwoners met een minimuminkomen in Brunssum kunnen nu profiteren van hun gratis abonnement.

Gratis abonnement bibliotheek minima

De gemeente Brunssum biedt inwoners met een minimuminkomen een gratis abonnement aan op de bibliotheek. Het gratis abonnement kan aangevraagd worden tot en met 31 december 2021 en is één jaar geldig. Het gratis abonnement is een volwassenenabonnement (voor kinderen tot 18 jaar is het bibliotheekabonnement altijd al gratis).

Keuze is groot

Het abonnement geeft recht op een jaar lang gratis uitleen van (de nieuwste) boeken, luisterboeken en e-boeken. Maar ook tijdschriften, bladmuziek, informatieve dvd’s en taalcursussen. Met het abonnement kunnen ook dvd’s (films, series) of muziek geleend worden, tegen een klein bedrag aan leengeld.

Voor wie

Het abonnement is bedoeld voor volwassenen met een minimuminkomen. Er vindt geen vermogenstoets plaats. Dit betekent dat niet wordt gekeken naar vermogen, zoals een eigen woning of spaargeld. Per huishouden kunnen meerdere abonnementen worden aangevraagd.

Aanvragen

Inwoners van Brunssum met een bijstandsuitkering hebben inmiddels een brief gekregen waarin het gratis abonnement is toegekend. Andere inwoners met een minimuminkomen kunnen een aanvraag indienen bij ISD BOL. Op www.isdbol.nl is een e-formulier te vinden.

Ook per post mogelijk

Het formulier kan ook op papier per post toegestuurd worden. Bel daarvoor met (045) 525 37 47. Let op: bij een bezoek aan de bibliotheek gelden beperkingen in verband met corona. Kijk op www.bibliotheekbrunssum.nl voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio