5 C
De Bilt

Bloemenzaad laat Heerlen opfleuren

Heerlen gaat op zes plekken in de stad bloemenzaad inzaaien om saaie, vaak braakliggende terreinen te veranderen in een prachtige bloemenzee. De gemeente haakt daarmee in op een initiatief van de Provincie Limburg en IKL (Instandhouding Kleine Landschappen) om een bloemenlint te creëren door de hele provincie, van zuid tot Noord. Op deze manier ontstaan bloemrijke oases, boordevol voedsel voor bijen, hommels, vlinders en andere insecten, en een beschutte leefplek voor allerlei andere dieren. Ook grondeigenaren op verschillende plekken in de stad doen aan dit initiatief mee.

Bloemenzaad maakt natuur aantrekkelijk

Wethouder Charles Claessens: “Het is niet alleen een mooi initiatief dat goed is voor de dieren. Ook voor de mensen in de buurt maakt het een groot verschil of je tegen een kale vlakte aankijkt of tegen een bloemenzee. Een fraaie omgeving en een stukje natuur maken dat mensen zich beter voelen. Ook daarom doen wij mee aan dit project.”

Bewonersinitiatieven

Het bloemenzaad dat de gemeente heeft aangeschaft gaat vooral naar plekken waar omwonenden al actief zijn om een lelijk terrein om te toveren tot een groene oase. Dat merkten de bewoners van Nieuw Lotbroek op zaterdag 13 maar, toen ze zijn verrast met een pakket bloemenzaad. Op een terrein waar woningen zijn gesloopt maken zij nu een buurtpark met fruitbomen, vruchtenstruiken, klimbomen en een crossbaantje voor de kinderen. En een fraai bloemenveld.

Heerlerheide

De andere plekken waar bloemen komen zijn in Heerlerheide op het terrein van het voormalige Corneliushuis, de voormalige sportvelden van MSP, het Broeklandterrein, de vlindertuin in het Ridder Hoenpark en speeltuin Spelewei. In totaal schenkt de gemeente ongeveer 13.000 m2 bloemen. Voor heel Limburg staat de teller op bijna 950.000 m2.

Operatie Steenbreek

Wil je zelf je eigen tuin mooier maken én de biodiversiteit en het klimaat een handje te helpen? Kijk dan op www.steenbreek.nl voor ideeën. Houd ook de website van de Gemeente Heerlen in de gaten. Later dit jaar gaan wij onze inwoners opnieuw ondersteunen bij het vergroenen van hun tuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio