14.1 C
De Bilt

Bovengrondse Vakschool organiseert Buurtdag voor Heerlen-Noord

De Bovengrondse Vakschool (BVS) is de nieuwe ontmoetingsplek voor iedereen in de wijk die buurtgenoten wil treffen, een vak wil leren, werk zoekt of werk biedt. Begin 2023 wordt de vakschool geopend, maar op 5 maart zijn buurtbewo-ners alvast welkom om te zien, te beleven en te beluisteren wat de BVS doet. De eerste Buurtdag is tussen 11.00 en 16.00 uur en voor iedereen gratis te bezoe-ken.

Activiteiten op de Buurtdag

Het programma van de Buurtdag is heel divers. Arend Zwaga, directeur van de Boven-grondse Vakschool, Martin de Beer, wethouder economie, arbeidsmarkt en sport bij gemeente Heerlen en Fred Dijk, directeur WSP Parkstad vertellen over Heerlen-Noord en geven toelichting over wat de Bovengrondse Vakschool zal betekenen voor Heerlen-Noord.
Bezoekers aan de Buurtdag worden opgeroepen om oude en nieuwe foto’s uit eigen wijk of buurt mee te nemen. Van die foto’s wordt ter plekke een foto-expositie gemaakt.

Op vaste tijdstippen kan er geluisterd worden naar de verhalen van koempels. Maar bezoekers wordt ook gevraagd om hun eigen verhaal te vertellen. Deze verhalen worden opgenomen. Zo ontstaat een mooi archief van herinneringen en anekdotes uit en over de buurt. Vanuit de BVS starten wandelingen door de buurt met eigen gidsen. Fietsspecialis-ten zijn aanwezig om advies te geven voor het onderhoud aan je fiets. Voor kinderen is er een springkussen. En als ze op de fiets komen, kunnen ze deze op het plein versieren. Het volledige programma is te lezen via www.bvsheerlen.nl.

Nieuw hart voor Heerlen-Noord met Bovengrondse Vakschool

De gemeente Heerlen wil de buurten van Heerlen-Noord een duurzame economische en sociale impuls geven. De BVS wordt het hart van dit stadsdeel. Buurtbewoners, werkge-vers en partners bundelen hun krachten op een innovatieve manier zodat deelnemers zich kunnen oriënteren op een opleiding, een ambacht kunnen leren én aan het werk kunnen. De BVS is daarmee de ontmoetingsplek voor leren, werken en nieuwe kansen – voor en door mensen uit de buurt.
Bianca Lamberts-Bruins, projectleider Bovengrondse Vakschool: “Bij de BVS ontstaan nieuwe kansen voor jong en oud. Je kunt je kwaliteiten ontdekken en je talent ontwikke-len. Vakmensen dragen hun kennis over.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio